Main Content

Víťazný cieľ po 588 dňoch splnený, ale skúška príde až v Rusku

sobota, 24. máj 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Víťazný cieľ po 588 dňoch splnený, ale skúška príde až v Rusku
Víťazný cieľ po 588 dňoch splnený, ale skúška príde až v Rusku | zdroj: © TASR

Slovenská futbalová reprezentácia opäť v tomto roku vyhrala, keď po Izraeli si poradila aj s Čiernou Horou. Najviac nás môže tešiť víťazstvo, pretože v domácom prostredí sme vyhrali po dlhých 588 dňoch.

Komentár Filipa Chudého

Na začiatok skúška pre každého: kedy naposledy, pred včerajšou výhrou nad Čiernohorcami, sme sa tešili z domáceho víťazstva? Ak si nepamätáte, ani sa nečudujem. Bolo tak 12.10.2012, keď sme na Pasienkoch porazili Lotyšov 2:1. Odvtedy sme až do včera doma vyhrať nedokázali, aj keď na obranu našich futbalistov treba povedať, že sme hrali za ten čas iba štyrikrát (!) doma, vonku to bolo desaťkrát. Ale skončila sa už aj táto negatívna séria, ktorá trvala dlhých 588 dní.

Zápas s Čiernou Horou nenadchol, ale potešil. Áno, neukázali sme výkon, po ktorom môžeme skákať od šťastia, no malo to svoje objektívne príčiny. Na konci sezóny už totiž hráči nie sú až tak zaangažovaní. S výnimkou roku 2010, keď hráči bojovali o miesta na MS, sme v tomto období videli vždy takéto zápasy, v ktorých sa nebojovalo na krv. Lenže nás môže tešiť, že naša reprezentácia potvrdila cestu správnym smerom, pretože sme opäť prevýšili súpera nášho rangu, čo nebude náhoda.

V Poľsku sme vyhrali 2:0, v Izraeli 3:1, teraz nad Čiernou Horou opäť 2:0. Všetky zápasy boli v inej fáze sezóny, ale vo všetkých sme boli lepší a zaslúžene sme vyhrali, pričom zdôrazňujem, že rovnaké podmienky mali aj súperi. Preto neznevažujme ani najčerstvejšie víťazstvo tým, že dnes uvidíme vo finále Ligy majstrov asi trochu väčšie nasadenie. Víťazstvo ide do sveta a ráta sa do rebríčka.

Už pred zápasom s Čiernou Horou som upozorňoval, že nasledujúci dvojzápas je veľmi dôležitý a veľa napovie. Že ideme dobrým smerom sa nám potvrdilo už teraz, ale kde sa nachádzame, nám ukáže až zápas v Rusku. V Petrohrade budú domáci bojovať o miesta na MS, čo dodá zápasu výrazne väčšiu šťavu ako bola v Senci. Meranie síl na pôde jedného z najlepších európskych reprezentačných tímov bude skvelou previerkou nášho terajšieho kádra. Cez víkend si vyskúšame aj novú situáciu v súvislosti so zmenou zápasového modelu v kvalifikácii. Počas dvoch dní si treba všetko otestovať, aby sme boli aj v tomto smere pripravení. A nech nám pomôže aj najlepší možný dovolený doping, ktorým je víťazstvo, ale ním sa ešte nič neskočilo, ale vlastne iba začalo.

V diskusii sa vyjadrite, čo hovoríte na víťazstvo proti Čiernej Hore?