Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Čierna Hora

sobota, 24. máj 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Čierna Hora
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Čierna Hora | zdroj: © TASR

Naši futbalisti vyhrali aj druhý zápas v tomto roku, keď porazili Čiernu Horu 2:0. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Martin Dúbravka (6) – Prvá reprezentačná čiarka, inak nič čo by stálo za zmienku. S výnimkou jedného centra, nemal žiadnu robotu, niet veľmi čo hodnotiť.

Peter Pekarík (6,5) – Na začiatku bola naša pravá strana aktívnejšia, ale potom už rozdiel viditeľný nebol. Svoje si opäť odviedol, vybojoval žltú kartu. Ale chcelo to väčšiu aktivitu smerom dopredu a vyčítať sa dá aj malé zaváhanie pri zakončení Jovetiča.

Norbert Gyömbér (6,5) – V defenzíve si svoje úlohy splnil, dobre hral pozične, ale tiež treba dodať, že iba veľmi ťažko sa hodnotí, keďže súper nás a ani jeho výrazne nepreveril.

Ján Ďurica (7) – Jeho sklzy v terajšej forme sú pôžitkom a veľa lepších hráčov na svete v tomto smere, ak vôbec, aktuálne nie je. Dvakrát dobre zastavil centre z kraja. Podal už svoj tradičný dobrý výkon.

Erik Čikoš (5,5) – Mal to cez nohu, ale aj tak to chcelo trochu väčšiu aktivitu smerom dopredu. V defenzíve tiež úplne neuzavrel svoju stranu. Do budúcna ho budeme potrebovať, ale skôr na druhej strane obrany.

Viktor Pečovský (6,5) – Svoje si odohral, tak ako vždy v reprezentácii, ale tiež ho po tomto zápase ťažko hodnotiť, keďže súper neukazoval väčšiu aktivitu.

Karim Guédé (6,5) – Snažil sa ukázať, pričom ho naštartovali jasle od Jovetiča. Od tohto momentu zvýšil svoju aktivitu, ale vyústilo to iba v náznaky šancí.

Stanislav Šesták (6,5) – S Pekaríkom na začiatku rozhýbali našu pravú stranu, ale dlho to nevydržalo. Mak na jeho poste ukázal viac.

Vladimír Weiss (7) – Dva defenzívne fauly boli zbytočné, ale asi iba to sa dá vyčítať. Na konci prvého polčasu ukázal peknú obaľovačku a hlavne strelil víťazný gól. V druhom polčase sa prezentoval jednou strelou do stredu brány.

Miroslav Stoch (6,5) – Ako prvý skúsil oblúčikom ohroziť bránu súpera, ale bránu trafil až v 18.minúte, čo bola naša prvá strela na bránu. Snažil sa ukázať svoje veci a tiež sa nezabudol vracať do obrany.

Adam Nemec (5,5) – Ani v Nemcovom prípade niet prakticky čo hodnotiť. V pohodovom zápase sa za prvý polčas poriadne ani nedostal k lopte.

Ján Novota (7) – Dlho to vyzeralo, že ako Dúbravka bude bez práce, ale dve strely Jovetiča na konci zápasu to zmenili. Hlavne tá druhá bola gólová, ale Novota ukázal oprávnenosť nominácie kvalitným zákrokom.

Róbert Mak (7) – Hneď v prvej minúte svojho pobytu na trávniku vystrelil tesne vedľa. Pomohol rozhýbať našu hru, ukážkovo prihral na gól a vyčítať by sa dalo iba malé zaváhanie pri bránení Jovetiča, keď sa s Pekaríkom naňho iba pozerali.

Jakub Sylvestr (7) – Ukázal toho oveľa viac ako Nemec, na začiatku druhého polčasu bol aktívny, potom sa trochu odmlčal, ale v závere ho bolo opäť vidieť, pričom má veľkú zásluhu na druhom góle, keď vybojoval kľúčový súboj a Mak už nemal ťažkú prácu.

Erik Jendrišek (7) – Najprv pohrozil strelou iba so stredu brány, ale sieť súperovej brány napol. Chcel Makovi opätovať gólovú prihrávku, ale ten jeho center tesne minul.

Erik Sabo (6,5) – Okrem jednej zbytočnej spätnej prihrávky mu niet čo vytýkať. Ukázal aj akcie smerom dopredu a rozhodne sa netratil, hoci bolo vidieť, že to bola jeho premiéra a občas sa možno hľadal.

Pavol Farkaš (bez známky) – Taktické striedanie na konci, ale tú jednu loptu uhral s veľkým prehľadom.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon

V diskusii oznámkujte výkony našich reprezentantov. Kto by si podľa vás zaslúžil vyššiu, respektíve nižšiu známku?