Main Content

Futbal: SV Hamburg neobnovil zmluvy s Rinconom a Teschem

štvrtok, 22. máj 2014 12:05 | Autor: TASR

Hamburg 22. mája (TASR) - Vedenie nemeckého futbalového klubu SV Hamburg sa rozhodlo neobnoviť kontrakty so stredopoliarmi Tomasom Rinconom a Robertom Teschem. Venezuelčan Rincon odohral od roku 2009 za HSV 138 stretnutí a Tesche má v štatistike 83 zápasov počas piatich rokov. Informovala agentúra dpa.

Futbalisti zo severonemckého prístavného mesta majú za sebou najhoršiu sezónu v histórii klubu, v Bundeslige sa udržali len vďaka barážovému triumfu nad tretím tímom z druhej nemeckej ligy. "Obaja hráči prejavili veľký charakter v barážových zápasoch s tímom Greuther Fürth, v ktorých boli dôležitou súčasťou nášho tímu," povedal športový riaditeľ HSV Oliver Kreuzer.

Rincon and Tesche sú prvými hráčmi, ktorí odišli z klubu, ale v súvislosti s prestavbou mužstva ich budú zrejme nasledovať aj ďalší. Mladý stredopoliar Hakan Calhangolu naznačil záujem prestúpiť do Bayeru Leverkusen, zatiaľ čo hráči s vysokým príjmami ako Rene Adler a Rafael van der Vaart budú zrejme obeťami pri znižovaní nákladov na výplaty futbalistov.

pb la