Main Content

Ideálna zostava 32. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

streda, 21. máj 2014 10:40 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 32. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 32. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Po tomto kole sa spoznali definitívne meno vypadávajúceho, je ním Nitra, ktorá už Dunajskú Stredu nepredbehne. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Matúš Putnocký (Nitra) – Aj keď je hráčom Slovana, tak dostal z tohto klubu povolenie hrať zápas. Predviedol dva ukážkové zákroky pri šanciach Milinkoviča a Gašparoviča, ktorými držal hostí nad vodou, ale ani on neodvrátil neodvrátiteľné, hoci sa o to ešte aj pokúsil gólovou asistenciou po výkope na Clébera.

Obrancovia

Ernest Mabouka (Žilina) – Kamerunský obranca bol proti Myjave ofenzívnou zbraňou Žiliny. Na konci prvého polčasu síce predviedol malé zaváhanie, ale všetko napravil svojimi nebezpečnými centrami, aktivitou a hlavne asistenciou pri víťaznom góle, keď loptu priťukol do dobrej pozície Pečovskému.

Peter Kleščík (Trenčín) – Aj v Zlatých Moravciach sa už tradične snažil o rýchlu rozohrávku a celkovo spoľahlivo dirigoval obranu Trenčína. Loptu si vedel nájsť aj pri súperovej bráne. Hostia nedovolili ViOn-u sa po otočení zápasu dostať do šancí, lebo obrana fungovala dobre, čo bola Kleščíkova zásluha nielen v tomto zápase.

Kristián Kolčák (Slovan) – V Banskej Bystrici vystriedal v polčase Josimova, čo bol dôležitý bod obratu. Slovan týmto akoby ukázal že vsadil na odchovancov. Kolčák bol aktívny aj proti Nitre a jeho gól bol iba čerešničkou na torte v závere musel odísť pre zranenie.

Otto Szabó (Dunajská Streda) – Na Žitnom ostrove padol už v úvode pekný gól z priameho kopu, o čo sa postaral špecialista Szabó, čo bol rozhodujúci gól zápasu. Odvtedy sa skôr čakalo na koniec, domáci sa sústredili na obranu, hosťom nedovolili vystreliť ani raz na bránu (!) a po zápase mohli oslavovať.

Stredopoliari

Moses Simon (Trenčín) – Často na našich trávnikoch nevidieť skvelé individuálne sóla, ktoré sú navyše zakončené gólom. Ale Simon jedno také v Zlatých Moravciach predviedol, keď s loptou na nohe prešiel cez väčšiu polovicu ihriska a tento gól nakoniec znamenal pre Trenčín nielen víťazstvo, ale aj historické druhé miesto.

Tomáš Ďubek (Ružomberok) – V minulom zápase proti Myjave sa síce zapájal do gólových akcií MFK, ale do štatistík sa aj tak nezapísal. No v Košiciach to už bolo o inom. Hostia hrali väčšinu zápas oslabený, ale vďaka skvelej Ďubekovej prihrávke strelili víťazný gól a kapitán hostí umným autom pomohol aj k prvému gólu.

Patrik Mišák (Trenčín) – Hostia neukázali v prvom polčase to čo mali, Zlaté Moravce sa dostali do vedenia, čo prinieslo logické zmeny v zostave. Do druhého polčasu vybehol Mišák, ktorý pomohol zmeniť dej zápasu. Už po pár minútach po krásnom priamom kope vyrovnal a celkovo pozdvihol hru vicemajstra.

Marko Milinkovič (Slovan) – Počas celého zápasu sa staral o tvorbu akcií belasých, ktorý vďaka tomu mali nad Nitrou neustálu prevahu. V priebehu druhého polčasu sa zasunul z krídla do stredu, aby tvoril odtiaľ. Jeho skvelú akciu vynikajúco zneškodnil Putnocký, ale po zápase sa mohol tešiť nielen z víťazstva, ale aj z majstrovského pohára.

Jan Kalabiška (Senica) – Na Záhorí sa súbojom domácich s Banskou Bystricou sezóna už prakticky iba dohrávala. Snáď jediným pozitívnym zjavom bol Kalabiška, ktorý sa snažil niečo s výsledkom urobiť. To sa mu aj podarilo, keď si sám vybojoval pokutový kop, ktorý aj premenil a v závere ešte mohol aj rozhodnúť o víťazstve.

Útočník

Pavel Fořt (Slovan) – Vrátil sa do hry po 7 mesiacoch, no pokračoval presne tam kde skončil. Už v Banskej Bystrici dal víťazný gól a ďalší gól mu neuznali pre ofsajd. Proti Nitre dosiahol totožnú bilanciu, čo iba podčiarkuje jeho dôležitosť pre majstra, ktorému rozhodol viacero zápasov v sezóne.

V diskusii vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.