Main Content

Ideálna zostava 31. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

nedeľa, 18. máj 2014 08:30 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 31. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 31. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Po tomto kole sa ešte viac zdramatizovala situácia v boji o záchranu, keďže Nitra sa bodovo vyrovnala Dunajskej Strede. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Matúš Putnocký (Nitra) – Čím hrá Nitra dôležitejší zápas, tým akoby bol koncentrovanejší. Proti Trnave bol v bráne suverénny a vyriešil všetky situácie. Veľmi dôležitý bol zákrok pri šancu Saba za stavu 0:0 na začiatku druhého polčasu, potom sa ešte predviedol pri strele Procházku, ale gól by nedostal asi ani do rána.

Obrancovia

Lukáš Lupták (Ružomberok) – V obrane vlastne iba zaskakuje, keďže je vyučeným krídelníkom a smerom dopredu ho to ťahalo aj proti Myjave. Pred prvým gólom skvele prešiel cez dvoch obrancov a ponúkol gól Zreľákovi. A podiel mal aj na štvrtom góle, keď jeho center trochu so šťastím spracoval Zreľák Máriovi Almaskému.

Peter Chrappan (Zlaté Moravce) – Výkony obrán boli kľúčové pre výsledok zápasu Zlaté Moravce – Senica. Tá domáca bola pevnejšia, čo sa odrazilo v skóre zápasu. A o víťazný gól sa postaral navyše domáci stopér Chrappan, ktorý vyskočil najvyššie na center Pribulu tesne pred koncom zápasu.

Branislav Niňaj (Slovan) – Zápasom v Banskej Bystrici oslavoval svoje 20.narodeniny. Na veľmi ťažkom teréne, kde miestami stála voda, to bolo pre stopérov veľmi náročné. Možno aj preto mal nejaké dve malé zaváhania, ale všetko vyvážil ďalšími skvelými obrannými zákrokmi, ktorými zastavil útoky domácich.

Stredopoliari

Šimon Šmehyl (Nitra) – Pred sezónou sme ho dali na 10.miesto v rebríčku možných objavov sezóny. Dlho sme sa v jeho prípade mýlili, ale na konci sezóny konečne ukázal niečo zo svojho potenciálu. Pred prvým gólom Nitry skvele zapracoval v rohu ihriska a tretí sám dal, čo bol jeho druhý ligový gól. Oba dal v rozmedzí 5 dní.

Richard Bartoš (Ružomberok) – Proti Myjave zažil Ružomberok po veľmi dlhej dobe zápas, v ktorom ho potiahli iní hráči, ako Ďubek, Tawamba, Zošák. Jedným z nich bol aj Bartoš, ktorý strelil hosťom gól do šatne a jeho prihrávka na gól Zreľakovi znamenala gól zo šatne, ktorý hostí definitívne dorazil.

Matúš Bero (Trenčín) – Kým v minulých zápasoch vyhrávala Žilina v strede poľa, tak proti Trenčínu bol lepší hosťujúci stred poľa, čo znamenalo najtesnejšie víťazstvo hostí. Bero svojou hrou nepustil domácich do hry a navyše to bol on, kto prihrávkou pripravil jediný gól zápasu pre Simona.

Lukáš Gašparovič (Slovan) – Cez týždeň tréner Galis povedal, že on si Slovan predstavuje s odchovancami, ďalšími Slovákmi, ktorí sa podriadia klubu a maximálne dvomi legionármi. A presne toto demonštroval v druhom polčase v Banskej Bystrici. Belasí sa snažili ako už dávno nie a striedajúci Gašparovič najprv strelil prvý ligový gól po centri Vrableca a neskôr prvou ligovou asistenciou pripravil víťazný gól Fořtovi.

Útočníci

Ján Novák (Košice) – Vrátil sa do hry po zranení a hneď sa ukázal v gólovom svetle. Ideálne si nabehol na nákop Ostojiča a oklamal obranu Dunajskej Stredy. Pri druhom góle domácich bol dôležitý jeho nábeh, čím zmiatol Penksu, hoci zrejme sa jednalo o ofsajd. Za stavu 2:1 vedel umne zdržať čas a tým otupiť aktivitu hostí.

Matúš Mikuš (Nitra) – Klub spod Zobora potiahol aj proti Trnave, tentoraz aj ako kapitán, keď ho opäť bolo celé ihrisko. Prvú šancu síce spálil, ale po tomto zápase ho to mrzieť nemuselo. Skóre otvoril v druhom polčase, pred druhým gólom vybojoval gólový roh a na tretí gól prihral Šmehylovi.

Adam Zreľák (Ružomberok) – Cez týždeň si urobil chuť v „21“, keď Čechov odrovnal bilanciou 2+1. A v klube ešte všetko znásobil, keďže proti Myjave získal bilanciu 3+2. Zaznamenal prvý hetrik v Corgoň lige a bol pri všetkých góloch zápasu. V tomto zápase sa mu podarilo prakticky všetko.

V diskusii vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.