Main Content

Futbal: Schmeichelovi sa páči prípadná spolupráca van Gaala s Giggsom

piatok, 16. máj 2014 17:05 | Autor: TASR

Manchester 16. mája (TASR) - Prípadná spolupráca Louisa van Gaala s Ryanom Giggsom na lavičke futbalistov Manchestru United by mohla podľa klubovej legendy Petra Schmeichela fungovať. Bývalý výborný brankár si myslí, že by mohli na Old Trafford vytvoriť ideálnu trénerskú dvojicu.

Súčasný kouč holandskej reprezentácie van Gaal je horúcim kandidátom na post hlavného trénera "červených diablov". Jeho asistentom by mohol byť práve Walesan Giggs, ktorý dokončil uplynulú sezónu na lavičke United ako hrajúci tréner.

"Zo všetkých vecí, ktoré United aktuálne potrebujú, je prvoradé určiť správne smerovanie klubu. Van Gaal počas celej svojej kariéry vždy vedel, kam má daný klub posunúť. S jeho direktívnym štýlom trénovania mali niektorí hráči problémy, ale ja si nemyslím, že podobná situácia by hrozila v našom klube," uviedol Schmeichel pre anglickú televíziu Sky Sports.

Dlhoročný dánsky reprezentant, ktorý za manchesterský klub odohral viac ako 400 stretnutí, uviedol, že van Gaal má dostatok skúseností viesť veľkoklub formátu United. Tie podľa neho chýbali Davidovi Moyesovi, ktorý začal sezónu na lavičke ManU, ale pre nevýrazné výkony ho vedenie klubu v apríli z funkcie odvolalo.

Schmeichel tvrdí, že Giggs by bol pre van Gaala ideálnym asistentom. Waleský stredopoliar je klubovou stálicou, na Old Trafford pôsobí už viac ako 20 rokov.

"Myslím, že ich vzájomná spolupráca by mohla fungovať. Ryan dostatočne pozná kompletné dianie v klube, mohol by byť van Gaalovou predĺženou rukou," dodal Schmeichel, ktorý je aktuálne klubovým veľvyslancom "červených diablov".