Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (14.5.)

streda, 14. máj 2014 09:15 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (14.5.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (14.5.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

ATLÉTICO MADRID: Londýnska Chelsea sa údajne s Madridčanmi definitívne dohodla na prestupe Diega Costu za 32 miliónov libier.

REAL MADRID & BILBAO: Defenzívny záložník Ander Iturraspe by nemusel ostať v Baskicku. Záujem o jeho služby má Real Madrid, ale aj anglický Manchester United.

SEVILLA: Dnes sa môžeme tešiť na finále Európskej ligy medzi Sevillou a Benficou. Zápas na Juventus Stadium povedenie nemecký rozhodca Felix Brych. „Zapísali sme do našej histórie dôležitý míľnik a treba do toho ísť naplno.“ povedal tréner Unai Emery. Úvodný výkop je na programe o 20:45.

SEVILLA: Chorvátsky futbalista Ivan Rakitić sa v nedávnom rozhovore nechal počuť, že sníva o Lige majstrov. Tým naznačil, že sa v lete možno bude sťahovať.

VILLARREAL: Kanadský stredopoliar Jonathan de Guzmán pôsobí vo Swansea City už dva roky, no stále ako hosťujúci hráč. Waleský klub bude teraz zisťovať jeho dostupnosť na trvalý prestup.

VALENCIA: Francúzsky klub Olympique Marseille už spriada plány, v ktorých je aj Éver Banega. 25-ročný Argentínčan bol zo Španielska na hosťovaní v Newell’s Old Boys.

ESPANYOL: Najväčším favoritom na post trénera bol Paulo Sousa, ale správy o konci Pepeho Mela vo West Bromwichi plány narušili a vážni kandidáti sú hneď dvaja.

ESPANYOL: 36-ročný obranca Joan Capdevila sa rozhodol, že zmluvu nepredĺži a uvažuje nad koncom hráčskej kariéry.

GRANADA: El Graná hrajú v nedeľu zápas o záchranu proti Valladolidu. Pri tejto príležitosti klub plánuje vybaviť fanúšikom zadarmo autobus, ktorý ich do dejiska zápasu prepraví.

LEVANTE: V poslednom kole na pôde Málagy nebude hrať stopér Héctor Rodas. Ten si zranil stehno a svojim spoluhráčom nepomôže.

VALLADOLID: Dolaďujú sa posledné detaily a 32-ročný útočník Javi Guerra prestúpi z Valladolidu do Cardiffu City. Tam už bude hrať druhú najvyššiu súťaž.