Main Content

Rio Ferdinand po 12 rokoch opúšťa Manchester United

utorok, 13. máj 2014 08:05 | Autor: TASR

Rio Ferdinand po 12 rokoch opúšťa Manchester United
Rio Ferdinand po 12 rokoch opúšťa Manchester United | zdroj: © TASR

Londýn 13. mája (TASR) - Anglický futbalový obranca Rio Ferdinand po 12 rokoch opúšťa Manchester United. Britské média informovali, že vedenie "červených diablov" neponúklo bývalému reprezentantovi Albiónu nový kontrakt.

Ferdinand odohral za Manchester United 454 zápasov, v ktorých strelil osem gólov.

"V uplynulých mesiacoch som dlho a tuho rozmýšľal o mojej budúcnosti. Po 12 rokoch pôsobenia v najlepšom futbalovom klube na svete som sa rozhodol, že nastal ten správny čas otvoriť novú kapitolu. Cítim sa zdravý a v dobrej kondícii. Som pripravený na novú výzvu," povedal Ferdinand vo svojom vyhlásení na oficiálnej webovej stránke, ktoré sprostredkovala agentúra Reuters.

Ferdinand prišiel na Old Trafford v roku 2002 z Leedsu United za 29,1 milióna libier. Za éry trénera Alexa Fergusona sa stal šesťkrát víťazom anglickej Premier League, dvakrát získal Ligový pohár a v roku 2008 sa tešil z triumfu v Lige majstrov. "Prišiel som do Manchestru s cieľom získať cenné trofeje. Ani v kútiku duše som však nedúfal, že dosiahnem v drese United toľko úspechov. Splnili sa mi detské sny. Ťažko vypichnúť najkrajší moment, no nikdy nezabudnem na prvý ligový titul a víťazstvo v Lige majstrov po fantastickom finále proti londýnskej Chelsea v Moskve," dodal 35-ročný stopér.