Main Content

Ideálna zostava 30. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 12. máj 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 30. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 30. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Po tomto kole sme spoznali staronového majstra, keď Slovan získal svoj celkovo 20.titul, ôsmy v samostatnom Slovensku. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Darko Tofiloski (Košice) – Macedónsky brankár je na jar vo veľmi dobrej forme, čím dáva zabudnúť na nevydarenú jeseň. V Myjave to nebol ofenzívny zápas, ale brankári oboch mužstiev sa museli mať na pozore. Viac sa mal Tofiloski, ktorý zneškodnil nepríjemné strely Pekára a Šuleka, čím položil základ pre košické víťazstvo.  

Obrancovia

Andrej Kadlec (Žilina) – Obranca z úspešnej peckovej „17“ sa začína presadzovať aj v seniorskom futbale. V premiére proti Slovanu obstál a v Senici bol ešte lepší. Podporoval útok, nábehom sa raz dostal aj do šance, po jeho centri bol pokutový kop a pred tretí gólom získal kľúčovú loptu.

Jozef Piaček (Žilina) – Odkedy sa vrátil do žilinskej zostavy, tak tá sa zlepšila, lebo do nej doniesol potrebné skúsenosti. Aj v Senici si odviedol svoju prácu, skončilo na ňom niekoľko nebezpečných akcii domácich a hlavne usmerňoval mladíkov okolo seba, čím rástol aj ich výkon.

Milan Rundič (Trenčín) – Počas jari výrazne chýbal trenčianskej obrane, pretože Brazílčan Da Silva ho v žiadnom prípade nenahradil. Rundič predstavuje v obrane AS istotu, čo ukázal ja zápas proti Ružomberku. A navyše bol to práve tento srbský stopér, kto otvoril gólom zápasový účet.

Ján Chovanec (Trnava) – Trnavská obrana bola opäť pevná, na čom sa podieľal aj na ľavej strane obrany zaskakujúci Chovanec. A keďže hostia ho moc nepreverili, tak bolo iba logické, že ako vyučeného stredopoliara ho to ťahalo dopredu. Raz mu to vyšlo do gólovej podoby, keď si po jeho centri strelil Savič vlastný gól.

Stredopoliari

Ivan Schranz (Trnava) – Vypadol v minulých zápasoch z trnavskej zostavy, ale zapýtal si opätovné miesto v nej. Proti Banskej Bystrici vybavil zápas, keďže po faule naňho sa kopal pokutový kop, tesne pred koncom prvého polčasu pochoval nádeje hostí druhým gólom a tiež pečatil ďalším skóre na konečných 4:0.

Roman Procházka (Trnava) – Trnava prepisuje svoju históriu, vyhrala ôsmy zápas v sérii. Ako kapitán ju k tomu priviedol Roman Procházka, ktorý sa po treste vrátil do základnej zostavy a jeho vplyv bol citeľný. Domáci hostí prevýšili v strede poľa a Procházka si pripísal jednu asistenciu pri poslednom góle.

Michal Škvarka (Žilina) – Na konci sezóny dostal slinu, hoci Žiline to už do dôstojných poschodí tabuľky nepomôže. V Senici pri pripísal dve asistencie, keď nacentroval najprv z rohového kopu na hlavu Hučka a v druhom polčase našiel presne pred bránou Williama. Zapojil sa aj do akcie pred štvrtým gólom hostí.

Marko Milinkovič (Slovan) – Pri početnej maródke hlavne skúsených hráčov sa kapitánska páska dostala na jeho rukáv a možno aj kvôli tomu to bol práve Milinkovič, kto sa snažil zdvihnúť bojovú zástavu. Ťahal akcie a aj ich vymýšľal a odmeny sa dočkal v druhom polčase, keď strelil víťazný a zároveň majstrovský gól.

Útočníci

Gino van Kessel (Trenčín) – Holandský rýchlik sa na konci jarnej časti vrátil po zranení a vrátili sa aj jeho dobré výkony. Ružomberskej obrane robil značné problémy, keď viackrát ju zamestnal buď svojou rýchlosťou, alebo prihrávkami na spoluhráčov. Tí síce žiadnu nevyužili, ale on tú od Simona áno, čím upravil na 2:0.

Jakub Holúbek (Trenčín) – Zaujímavý ťah urobil Trenčín, ktorý posadil na lavičku Maleca a hore vysunul Holúbka, čo v kombinácii s rýchlymi krajmi v systéme 4-3-3 bola víťazná chémia. A navyše sa vďaka tomu AS vrátil k hre, na akú sa tešili jeho priaznivci. Holúbek sa na hrote nestratil a pripravil prvý a zároveň víťazný gól zápasu.

V diskusii vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.