Main Content

ALL IN ONE RHYTHM Magazine 2014: Footvolley

nedeľa, 11. máj 2014 11:08 | Autor: Silvia Petrašková

ALL IN ONE RHYTHM Magazine 2014: Footvolley
ALL IN ONE RHYTHM Magazine 2014: Footvolley | zdroj: © TASR

„All in one rhythm“ („Všetko v jedno rytme“), vám pred futbalovými MS v Brazílii odkryje tie najpútavejšie zaujímavosti zo zákulisia blížiaceho sa šampionátu, ktoré v sebe krajina slnka, samby a futbalu skrýva. Naše potulky futbalovou Brazíliou nemôžeme v jeho úvodnej prvej časti začať nikde inde, než na slávnej pláži Copacabana.

Viac ako štvorkilometrová pláž, ktorá sa rozprestiera na južnej časti brazílskej metropoly, patrí medzi tie najznámejšie na svete. Pre Brazílčanov je to raj nielen pre osobný odpočinok, rekreáciu, ale i realizáciu širokej škály športových aktivít. Okrem neodmysliteľného futbalu má na nej svoje tradičné miesto aj tzv. footvolley – šport, ktorý v sebe spája aspekty plážového volejbalu a futbalu.

Footvolley je často vyhľadávaným športom aj pre miestneho učiteľa telocviku Rogera, ktorý ho spolu s ďalšími športovými zanietencami dokáže na rozpálenom piesku Copacabany hrať až do neskorých večerných hodín. Jeho pravidlá sú, ako sám tvrdí, pomerne jednoduché. Základom je hra bez použitia rúk s cieľom dostať loptu z jednej stany siete na druhú. Jeden zápas, čiže jeden set, sa zvyčajne hrá na 18 víťazných bodov. Svoje oficiálne pravidlá musí spĺňať tak výška siete ako aj rozmery samotného hracieho ihriska.

Footvolley je skutočne tým pravým športom na spríjemnenie dlhých a horúcich chvíľ strávených pri mori. Nenáročnosť pri jeho realizácii je ďalším dôležitým meradlom jeho obľúbenosti. Práve vďaka nej si svoje záujem získal aj za hranicami krajiny, kde dokázal upútať sympatizantov z USA, Veľkej Británie, Izraela, Talianska, či Austrálie.