Main Content

Futbal-MSF14: Jones bojuje s ramenom, šampionát v Brazílii ale zrejme stihne

piatok, 9. máj 2014 12:05 | Autor: TASR

Manchester 9. mája (TASR) - Futbalový obranca Manchestru United a anglický reprezentant Phil Jones by mal stihnúť svetový šampionát v Brazílii napriek aktuálnemu zraneniu ľavého ramena. Informovala agentúra AP.

Dočasný tréner United Ryan Giggs potvrdil, že Jones bude absentovať v poslednom ligovom kole v Premier League v súboji so Southamptonom, "ale mal by byť fit pre majstrovstvá sveta."

Zadák "červených diablov" sa zranil v 16. minúte zápasu proti Hull City, keď sa vo vzdušnom súboji zrazil so stopérom hostí Maynorom Figueroaom. Jonesa museli hospitalizovať v nemocnici s podozrením na vykĺbené rameno, ktoré sa však nepotvrdilo. "Philovo zranenie nie je také vážne, ako sa javilo krátko po zápase," dodal Giggs.

Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Roy Hodgson v pondelok oznámi 30-člennú predbežnú nomináciu na MS a Jones by v nej nemal chýbať. V prípade jeho neúčasti by Hodgson prišiel o univerzálneho hráča, pretože Jones môže hrávať na poste krajného obrancu, stopéra či defenzívneho stredopoliara.

Anglicko sa na MS v základnej D-skupine postupne stretne s Talianskom, Uruguajom a Kostarikou.