Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (6.5.)

utorok, 6. máj 2014 10:55 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (6.5.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (6.5.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

REAL MADRID: Nečakané zakopnutia favoritov v minulom kole považuje Carlo Ancelotti za prínos a potvrdenie jeho slov, že o titule sa rozhodne v samom závere.

BARCELONA: 23-ročný Bojan Krkić zvažuje, či sa v lete vráti z hosťovania v Ajaxe na Nou Camp. Práve tu by si mohol odkrútiť posledný rok svojej zmluvy. Definitívne sa však stále nerozhodol.

BARCELONA: V sobotu sa dojímavo Marc-Andre ter Stegen rozlúčil s Borussiou Mönchengladbach, ale správnosťou rozhodnutia v prípade odchodu do Barcelony si je stopercentne istý. Zároveň by bol veľmi šťastný v prípade účasti na MS.

REAL MADRID: Možno najväčšia španielsko-talianska špekulácia týždňa hovorí, že Biely balet by pustil Álvara Moratu, Fabia Coentrãa aj Angela Di Mariu do Juventusu, ak by opačným smerom putoval Paul Pogba.

VILLARREAL: Tréner Marcelino García Toral je nadšený z výkonov svojich zverencov v tejto sezóne. „Je to ako sen. Som neskutočne vďačný hráčom a obdivujem prácu, ktorú odviedli.“ vyhlásil na tlačovej konferencii potom, ako si jeho tím zabezpečil účasť v predkole Európskej ligy.

MALAGA: V lete sa uvoľní pozícia trénera vo Frankfurte a oslovený bol Bernd Schuster. Ten už údajne s vedením nemeckého klubu rokoval a jeho odchod do vlasti je celkom reálny.

VALENCIA: 25-ročný záložník Dani Parejo oslávil svoj gól proti Realu Madrid veľmi tlmene. Dôvodom bol rešpekt a úcta, ktorú má ku klubu, v ktorom v minulosti pôsobil.

ŠPANIELSKO: Slovo „rasizmus“ sa v La Lige skloňuje v poslednej dobe až pričasto, na čo reagoval aj prezident UEFA Michel Platini. „Odsudzujeme všetky formy rasizmu, vrátane nedávneho správanie španielskych fanúšikov. Máme prísne pravidlá a sankcie proti takýmto prejavom.“