Main Content

Golf: J. Friesz ml. a Chovancová víťazmi úvodného turnaja KPMG SKGA Tour v Báči

pondelok, 5. máj 2014 13:05 | Autor: TASR

Báč 5. mája (TASR) - Ján Friesz ml. a Katarína Chovancová sa stali víťazmi úvodného golfového turnaja seriálu KPMG SKGA Tour I., ktorý sa uskutočnil počas víkendu v Báči. Na trojkolovom turnaji sa predstavilo celkovo 83 hráčov, z toho 53 mužov a 30 žien.

Sobotňajšie vyvrcholenie turnaja sa odohrávalo v náročnom, veternom počasí. Silný nárazový vietor robil hráčom nemalé problémy. V mužskej kategórii sa na prvých troch miestach umiestnili podľa očakávania favoriti turnaja, hráči s najnižšími hendikepmi - Ján Friesz ml., Oliver Gábor a Matej Malíček. Po prvom kole bol síce na čele Gábor, ktorý ihrisko zahral na 72 rán, ale vynikajúci výkon Friesza v treťom kole so 69 údermi z neho urobil jasného víťaza s celkovým skóre 218.

V ženskej kategórii bola po prvom kole na čele Chovancová, ktorá predvádzala vyrovnanú hru počas celého turnaja. Vďaka tomu sa jej podarilo udržať si celkové víťazstvo s počtom rán 224. Druhej favoritke Natálii Hečkovej sa prvé kolo príliš nevydarilo, pretože za Chovancovou zaostávala o 8 rán a ani vynikajúca hra v dvoch ďalších kolách jej nepomohla dosiahnuť na prvú priečku. Napokon sa rozhodovalo až v play-off, v ktorom bola úspešnejšia hráčka z Golf Clubu v Skalici - Chovancová. Hečková skončila druhá, tretie miesto patrí Hane Dzubákovej.

Kategóriu Open, ktorá sa hrala na dve kolá vyhral Miroslav Tallo. Ďalšie kolo KPMG SKGA Tour sa uskutoční 30. mája v Golf Resorte Skalica.