Main Content

Futbal: Atletico Madrid i Real Madrid v 36. kole španielskej ligy zakopli (3)

nedeľa, 4. máj 2014 23:05 | Autor: TASR

Madrid 4. mája (TASR) - Finalisti futbalovej Ligy majstrov Atletico Madrid i Real Madrid v nedeľňajších dueloch 36. kola španielskej ligy nečakane zakopli. Atletico prehralo na ihrisku priemerného Levante 0:2, Real na svojom trávniku iba remizoval s Valenciou 2:2.

Po sobotňajšej remíze Barcelony tak je dve kolá pred koncom naďalej v najlepšej pozícii Atletico. Pred Kataláncami má trojbodový náskok, aktuálne tretí Real stráca päť bodov a má stredajšiu dohrávku na pôde Valladolidu k dobru.

Atletico v nedeľu prehrávalo s Levante už od 7. minúty vlastným gólom Filipeho a David Barral spečatil v druhom polčase cenný triumf Levante, ktoré sa tešilo z trojbodového zisku opäť po štyroch dueloch. Atletico prerušilo sériu deviatich víťazstiev. Po skončení duelu sa na ihrisku iskrilo, keď sa senegalský stredopoliar domácich Papakouly Diop sťažoval na rasistické urážky zo strany priaznivcov hostí. Diop sa v záverečných sekundách dostal tesne k ich sektoru a po zápase uviedol, že na neho odtiaľ smerovali "opičie" zvuky. Hráč sa na to rozhodol reagovať tancom a hráči oboch tímov sa vzápätí po záverečnom hvizde dostali do masovej potýčky.

Real napriek územnej i streleckej prevahe nevyužil zaváhanie svojich konkurentov a doma s Valenciou získal iba bod, aj to až po zúfalom tlaku v nadstavenom čase. Skóre tesne pred koncom prvého dejstva otvoril hosťujúci Jeremy Mathieu a hoci Sergio Ramos po hodine hry vyrovnal, Valencia išla o chvíľu neskôr opäť do vedenia zásluhou Daniela Pareja. Až v druhej minúte nadstaveného času najlepší kanonier Realu Cristiano Ronaldo zachránil favoritovi aspoň bod.

Almeria v ďalšom nedeľňajšom stretnutí vyhrala nad Realom Betis Sevilla 3:2. Víťazný gól zaznamenal v nadstavenom čase domáci Ramon Azeez. Piaty tím tabuľky FC Sevilla remizoval s Villarrealom 0:0.

La Liga - 36. kolo

Almeria - Real Betis Sevilla 3:2 (0:0)

Góly: 52. Diaz, 77. Vidal, 90.+4 Azeez - 60. Rodriguez, 70. Sevilla, ČK: 53. Suso (Almeria)

Levante – Atletico Madrid 2:0 (1:0)

Góly: 7. Filipe (vlastný), 69. Barral

FC Sevilla – Villarreal 0:0

Real Madrid CF – Valencia 2:2 (0:1)

Góly: 59. Ramos, 90.+2 Ronaldo – 44. Mathieu, 65. Parejo

UPOZORNENIE: Správa je komplexne aktualizovaná po poslednom zápase a rozśírená o sumár