Main Content

Futbal-LM: Atletico zažilo jednu z najslávnejších nocí v histórii, píšu médiá

štvrtok, 1. máj 2014 13:05 | Autor: TASR

Londýn 1. mája (TASR) - Ohlasy svetových médií po semifinálovej odvete Ligy majstrov medzi Chelsea Londýn a Atleticom Madrid (1:3) a postupe španielskeho tímu do finále:

AS (Špan.): "Sláva Atleticu, historické derby. Tím Simeoneho prešiel cez Chelsea a uvidíme prvé finále dvoch klubov z rovnakého mesta."

El Mundo (Šp.): "Atletico to po 40 rokoch dokázalo a má šancu byť najlepším tímom v Európe. Svoj postup spečatilo impozantným víťazstvom nad Chelsea 3:1. Diváci budú 24. mája svedkami španielskeho finále."

Independent (Ang.): "Torres dal Chelsea nádej na postup do lisabonského finále, ale Atletico sa vrátilo do zápasu a zmarilo ambície Mourinha. Finále tak bude madridskou záležitosťou."

Guardian (Ang.): "Chelsea sa musela skloniť pred Atleticom, ktoré zabojuje o najprestížnejšiu európsku klubovú trofej."

Die Welt (Nem.): "Chelsea zažilo prekvapenie na vlastnom štadióne. Atletico Madrid postúpilo do finále Ligy majstrov. Španieli prekazili plány tímu Josého Mourinho."

Gazzetta dello Sport (Tal.): "Atletico je vo finále! Tím Simeoneho vyradil v Londýne Chelsea. Adrian, Diego Costa a Arda Turan zabezpečili víťazstvo 3:1. Finále v Lisabone 24. mája bude madridským derby."

lequipe.fr (Fr.): "Čisto madriské finále! Atletico si v stredu poradilo s Chelsea a postúpilo do finále, v ktorom nastúpi proti Realu."

agentúra Reuters: "Atletico Madrid zažilo jednu z najslávnejších nocí vo svojej 111-ročnej hostórii, keď vyradilo Chelsea z Ligy majstrov a postúpilo do finále. V ňom sa stretne so svojím mestským rivalom Realom."

idnes.cz (ČR): "Najlepší futbalový tím Európy bude z Madridu. Atlético v semifinálovej odvete Ligy majstrov vyhralo nad Chelsea 3:1 a v sobotu 24. mája v Lisabone v súboji o najprestížnejšiu klubovú trofej vyzve Real."