Main Content

Futbal-MSF14: Hodgson zverejní nomináciu do Brazílie 12. mája

streda, 30. apríl 2014 15:05 | Autor: TASR

Londýn 30. apríla (TASR) - Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Roy Hodgson oznámil, že nomináciu na majstrovstvá sveta zverejní 12. mája, deň po konci tejto sezóny Premier League. Podľa agentúry AP to potvrdila aj Anglická futbalová asociácia (FA).

Očakáva sa, že kouč Albiónu urči už konečný 23-členný menoslov a sedem náhradníkov, hoci pravidlá Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) ešte stále umožňujú poskytnúť 30 mien. Definitívna zostava musí prísť na FIFA 2. júna.

Hodgson už dávnejšie sľúbil, že jeho tím na majstrovstvách sveta v Brazílii predvedie ofenzívny futbal na hranici rizika a talentovaným mladým hráčom nechá šancu sa prejaviť. Na uplynulých MS v roku 2010 v Juhoafrickej republike sa reprezentácia Anglicka prezentovala pod vedením Fabia Capella sterilným, defenzívnym futbalom a Anglicko vypadlo v osemfinále s Nemeckom. Angličania sa stretnú v základnej skupine na tohtoročnom svetovom šampionáte s Talianmi, Uruguajom a Kostarikou. V príprave na MS sa majstri sveta z 1966 stretnú s Peru, Ekvádorom a Hondurasom.