Main Content

Súhrn zaujímavosti pred odvetou semifinále Chelsea - Atlético Madid

streda, 30. apríl 2014 08:58 | Autor: Jakub Vaverka

Súhrn zaujímavosti pred odvetou semifinále Chelsea - Atlético Madid
Súhrn zaujímavosti pred odvetou semifinále Chelsea - Atlético Madid | zdroj: © TASR

Minulý týždeň sme boli svedkami prvých semifinálových duelov Champions League. Kto očakával otvorené futbalové dostihy, musel byť sklamaný. Počas 180 minút sme videli iba jeden jediný gól. Včera však padli až štyri, uvidíme podobné gólové predstavenie aj dnes? Pozrite si súhrn zaujímavostí pred druhou semifinálovou odvetou, ktorú zvedú Chelsea a Atlético Madrid.

Prvý zápas na madridskom štadióne Vicenteho Calderóna sa skončil bezgólovou remízou 0:0. Chelsea bola kritizovaná za svoj príliš defenzívny prejav hry, no v globále platí, že bezgólová remíza je lepším výsledkom pre Londýnčanov. Kouč Atlética Diego Simeone bol rozčarovaný z toho, že jeho zverenci nedokázali dať v domácom prostredí ani jeden gól, i keď bránku hostí obliehali počas celých 90 minút.

Pre londýnsku Chelsea však okrem výsledku prvý zápas nepriniesol nič dobré. Vykartovali sa Frank Lampard a John Obi Mikel, pričom zranenie utrpela brankárska jednotka Petr Čech a taktiež kapitán John Terry. Prví traja v domácom zápase určite nenastúpia, stav Johna Terryho sa podľa britských médií veľmi rýchlo zlepšuje a jeho štart nie je vylúčený, ale iba otázny.

Fit by mal byť pre odvetný zápas aj Eden Hazard, ktorý sa zranil v odvete štvrťfinále Ligy majstrov proti Parížu Saint- Germain. Belgičan nehral ani cez víkend pri zápase Chelsea v Liverpoole, pričom v pondelok potvrdil na svojom účte na jednej zo sociálnych sietí, že dnes bude trénerovi Mourinhovi plne k dispozícii.

Portugalský tréner José Mourinho má navyše o dilemu menej, pretože po zranení Petra Čecha bolo otázne, či ho dokáže brankárska dvojka Mark Schwarzer zastúpiť. Bývalý austrálsky reprezentant v nedeľu predviedol vynikajúci výkon v Liverpoole, kde Chelsea neinkasovala. „Mou“ taktiež potvrdil, že o brankárskej jednotke v odvete je tým pádom rozhodnuté.

Chelsea v generálke na odvetu semifinále Ligy majstrov vyhrala v Liverpoole po góloch Dembu Ba a Williana 2:0. Prezentovala sa výhradne defenzívnym poňatím hry a spoliehala sa na rýchle protiútoky, z ktorých dva boli úspešné. The Blues presviedčajú futbalovú verejnosť, že keď si zaumienia neinkasovať, podarí sa im to.

Atlético Madrid cez víkend zvíťazilo v La Lige na horúcej pôde Valencie 1:0 a titul má na dosah aj napriek tomu, že Barcelona a Real Madrid svoje zápasy vyhrali. Kouč Diego Simeone vyjadril spokojnosť svojho tímu s prístupom k zápasu a priznal, že nie je ľahké nastupovať na zápas každý tretí deň.

Najväčšou stratou Los Colchoneros v Londýne bude absencia špílmachra Gabiho, ktorý v domácom zápase dostal žltú kartu a k dispozícii by svojmu tímu bol až na prípadný finálový zápas.

Bezgólová remíza na Stamford Bridge bude znamenať predĺženie, vyššia remíza ako 0:0 znamená postup Atlética Madrid. Víťazstvo Chelsea čo i len o gól posúva do lisabonského finále Londýnčanov, ak vyhrá španielsky celok, postúpi on.

Hlavným rozhodcom zápasu je taliansky arbiter Nicola Rizzoli, ktorý napríklad rozhodoval finále Ligy majstrov 2013. To vyhral Bayern Mníchov po víťazstve nad Borussiou Dortmund 2:1.

Výsledok tohto zápasu si môžete natipovať aj v našej Tipovacej lige. Kurzy sú nasledovné...