Main Content

Súhrn zaujímavosti pred zápasom Bayern - Real Madrid

utorok, 29. apríl 2014 11:42 | Autor: Jakub Vaverka

Súhrn zaujímavosti pred zápasom Bayern - Real Madrid
Súhrn zaujímavosti pred zápasom Bayern - Real Madrid | zdroj: © TASR

Minulý týždeň sme boli svedkami prvých semifinálových duelov Champions League. Kto očakával otvorené futbalové dostihy, musel byť sklamaný, počas 180 minút sme videli iba jeden jediný gól, ktorý v Madride vsietil Karim Benzema. Pred druhou dávkou semifinálových zápasov sú karty rozdané a do finále môžu postúpiť všetky štyri kluby. Pozrite si súhrn zaujímavostí pred duelom Bayern- Real.

Prvý zápas, ktorý sa hral minulú stredu v Madride skončil 1:0 pre domáci Real, jediný gól zápasu vsietil francúzsky útočník Karim Benzema, ktorý profitoval z prihrávky portugalského beka Fabia Coentraa. Krátko pred týmto momentom mohol skóre otvoriť Toni Kroos, ktorý však loptu vo vyloženej šanci neupratal do siete, potvrdilo sa staré známe „nedáš- dostaneš“.

Die Roten mali v prvom zápase 64 % držanie lopty a dovedna 16 striel, z toho 11 na Ikera Casillasa, no španielska legenda pochytala všetko a predovšetkým pri šanciach Robbena, Mullera, či Gotzeho nejednému fanúšikovi Realu „lepilo“. Zaujímavá bola bilancia rohových kopov, v ktorej hostia vyhrali 15-3.

Nemecká verejnosť kritizovala po zápase Pepa Guardiolu, ktorému bolo vyčítané predovšetkým to, že jeho mužstvo začína trpieť „barcelonským syndrómom“, a teda si prihráva dlhé minúty na vlastnej polovici, no v blízkosti súperovej brány je často krát impotentné. Na druhej strane, vysoko vysunutá defenzíva spôsobuje rýchle protiútoky súpera.

Mníchovský valec si v generálke na odvetu v domácom prostredí poradil s Werderom Brémy 5:2, no prehrával 0:1 aj 1:2 a z počiatku sa herne trápil. Štvorgólová smršť v druhom polčase ale potvrdila, že Bavori góly strieľať nezabudli. Dvoma gólmi sa prezentoval Claudio Pizarro, ktorý opäť predviedol na ihrisku viac ako Mandžukič a reálny je aj jeho štart v odvete.

Real Madrid bez väčších problémov v ligovej súťaži v sobotu večer porazil Osasunu bojujúcu o záchranu rozdielom triedy 3:0, Cristiano Ronaldo dal dva krásne góly, no neodohral celý zápas, keď ho niekoľko minút pred koncom striedal Casemiro. Skóre uzavrel Dani Carvajal, ktorý svoj presný zásah poslal do neba zosnulému ex-trénerovi FC Barcelona Titovi Vilanovovi.

Práve tragédia z barcelonského tábora zatriasla celým (nielen futbalovým) svetom, pričom celú vec berie ťažko hlavne tréner Bayernu Pep Guardiola, ktorý bol dlhé roky Titovým spoluhráčom, kolegom a taktiež priateľom. Ešte v nedeľu mal letieť do Barcelony, kde chcel dať osobne úprimnú sústrasť Vilanovovej rodine, pri sobotnom zápase FCB ani neoslavoval presné zásahy, mysľou bol v Katalánsku.

Výsledok 1:0 bude znamenať predĺženie, po akejkoľvek remíze postupuje Real, taktiež jednogólová výhra Bayernu vyššia ako 1:0 znamená postup španielskeho vicemajstra. Ak Bavori vyhrajú o dva a viac gólov, finalistami budú oni.

Pred odvetným zápasom je otázny stav Cristiana Ronalda, ktorý na tom ešte fyzicky nie je tak, aby odohral plných 90 minút. Po zranení sa dal dokopy pomerne rýchlo a darí sa mu aj strieľať góly, no ak by v Allianz Arene došlo na predĺženie, prípadne penaltový rozstrel, je otázne, či by mu zostatky zranenia Portugalčanovi povolili hrať až do konca. Naopak stopercentne pripravený by mal byť Gareth Bale.

Výsledok tohto zápasu môžete tipovať aj v našej Tipovacej lige. Kurzy sú nasledovné...