Main Content

Analýzy 22. kola Premier League: Stredajší program

streda, 5. január 2011 14:21 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 22. kola Premier League: Stredajší program
Analýzy 22. kola Premier League: Stredajší program | zdroj: SITA

Anglická Premier League je na rozdiel od iných popredných svetových futbalových líg v plnom prúde. Včera sa odohrali prvé tri stretnutia 22. kola a dnes sa dohrá zvyšných sedem. Šlágrom bude bez pochýb stretnutie Arsenalu s Manchesterom City, ktoré nám napovie mnoho o majstrovských ambíciách oboch klubov. Pripravili sme pre vás analýzu ku všetkým dnešným stretnutiam. Nech sa páči...


Streda


Arsenal - Manchester City, 20.45

Najlepšie strielajúci tím ligy - Arsenal so 42 strelenými gólmi, narazí na najlepšiu defenzívu v lige - Manchester City so 16 inkasovanými gólmi.

Arsenal by sa výhrou v tomto zápase dostal bodovo pred svojho dnešného súpera, naviac má ešte o zápas menej ako Citizens. Domáci Gunners si proti Citizens budú veriť, veď sa im pred týždňom podarilo zdolať aj majstrovskú Chelsea a v prvom vzájomnom zápase 24.10. zvíťazili Gunners na Eastlands 3:0! Výsledok bol ovplyvnený vylúčením obrancu Citizens Boyatu už v 5.minúte zápasu. Kurz na víťazstvo domácich sa nám proti takému súperovi ako je Manchester City, zdá byť nízky a Citizens sú nevyspytateľným mužstvom. Zverenci Roberta Manciniho majú štatistiky proti tímom zo špice tabuľky veľmi dobré, preto bez šancí nie sú ani na Emirates Stadium. Tip, ktorý sa sme pre tento zápas rozhodli vybrať, je počet gólov v zápase.

Arsenal skóroval minimálne 2 góly v posledných 8 prípadoch z 9 súťažných stretnutí. Síce defenzíva Citizens stojí na pevných nohách, 2 góly do ich siete nie sú utópiou. Minimálne raz by sa mohli presadiť aj hostia. V konečnom dôsledku nie je vylúčená ani remíza, dodajúc, že Arsenal na domácom trávniku s Manchestrom City v ligovom zápase ešte nikdy neprehral.

Blackburn - Liverpool, 21.00

Rok 2010 bol pre Liverpool na súperových trávnikoch zakliaty (5 víťazstiev z 28 zápasov). Zmení sa štatistika The Reds v roku 2011? Možno áno, ale neočakávame, že ju začnú prepisovať hneď v Ewood Parku, kde z posledných 9 zápasov vyhrali iba 3. V tomto zápase má pre nás hodnotu aj kurz na víťazstvo domácich s remízovou poistkou. Rovers odohrali v prvej polovici súťaže väčšinu zápasov u svojich súperov (až 12), v Ewood Parku iba 6 zápasov (2-2-2), napriek tomu sú s 25 bodmi v strede tabuľky, čo je do odvetných duelov dobrým základom. Liverpool má taktiež na konte 25 bodov, avšak jeho výkony sú trápením.

Bolton - Wigan, 21.00

Výkony Wiganu je ťažko predvídať, hlavne vonku dokázali neraz prekvapiť. The Latics si vybojovali tri body v Evertone, či na pôde konkurenta v boji o záchranu Wolves. V posledných 4 rokoch sa im v Boltone podarilo dvakrát zvíťaziť rovnakým výsledkom 1:0. Myslíme si, že teraz nastúpia proti úplne inému Boltonu, Wanderers z 10 domácich vystúpení našli premožiteľa iba v jednom prípade, čo svedčí o ich sile v domácom prostredí. Bolton sa bude chcieť po dvoch tesných prehrách u súperov (Chelsea 0:1, Liverpool 1:2) vrátiť na víťaznú vlnu. Wigan je vhodným súperom, Trotters okrem dvoch spomínaných prehier 0:1 s dnešným súperom, si za posledné 4 roky pamätajú aj dve vysoké víťazstvá 4:0 a 4:1.

Everton - Tottenham, 21.00

O domácich futbalistoch nemožno povedať, že by hrali zlý futbal, avšak trápia sa v zakončení. The Toffees budú navyše postrádať oporu Tima Cahilla, ktorý je s reprezentáciou Austrálie na Asia Cupe. Austrálčan je najlepším strelcom Toffees a tímu z Goodison Parku bude nesmierne chýbať.

Na víťazstvo hostí sa núka výborný kurz, ktorý nemôžeme pri útočnej sile Spurs len tak prehliadnuť. Tottenham vyhral 3 ligové súboje v rade a vo víťazstvách by mohol pokračovať aj na pôde Evertonu. Spurs prehrali v Goodison Parku z posledných 18 zápasov iba 2, čo nás len utvrdzuje o tipe na tento duel.

Aston Villa - Sunderland, 20.45

Villania po prehrách s Tottenhamom a Manchestrom City cestovali na Stamford Bridge, kde sa im podarilo získať na prekvapenie mnohých cenný bod za divokú remízu 3:3. Villa je však stále len dva body od pásma zostupu, preto je na čase začať zbierať body za víťazstvá. Vo Villa Parku sa zatiaľ podarilo vyhrať iba Arsenalu a Tottenhamu, preto proti Sunderlandu sa nič iné ako víťazstvo domácich neočakáva. Pozor však na Sunderland, ktorý hrá v tejto sezóne vo výbornej fazóne. The Black Cats ťažia hlavne z výkonov na vlastnom Stadium of Light, kde si z 30 doteraz celkovo získaných bodov pripísali až 22. Vonku sa Sunderlandu podarilo získať bodov iba 8, netreba však zabúdať na víťazstvo 3:0 na Stamford Bridge. Veríme hráčom Gerarda Houlliera, je na čase aby sa odpútali od pásma zostupu a bod z posledného zápasu na pôde Chelsea bude pre nich vzpruhou.

Newcastle - West Ham, 20.45

Kladivári konečne nabrali správny kurz a neprehrali už 4 ligové zápasy v rade, inkasovali iba 3 góly. Zlepšené výkony v posledných mesiacoch tak priniesli aj ovocie v podobe cenných bodov. Ich séria bez prehry by sa mohla predĺžiť aj po tomto stretnutí. Newcastle v St James Parku už podľahol Blackpoolu, Stoke, Blackburnu, či Manchestru City, šanca je tu teda aj pre West Ham. Newcastle síce doma presvedčivo zdolali FC Liverpool 3:1, ale všetci vieme, ako si The Reds počínali u súperov v celom roku 2010. Newcastle a West Ham v tabuľke delí iba 5 bodov, Kladivári by náskok svojho súpera mohli skresať na rozdiel 2 bodov. Avram Grant by West Hamu mohol naordinovať úspešnú taktiku a Hammers by si mohli od Magpies viezť tri body.

Wolves - Chelsea, 20.45

Chelsea nevyhrala na pôde svojho hostiteľa už dlhých 5 ligových stretnutí, celkovo 7 vo všetkých súťažných zápasoch hraných vonku. Čo viac by si ešte zverenci Carla Ancelottiho mohli v takejto situácii priať, ako tím z dna tabuľky. Prvý vzájomný duel sezóny sa skončil pre Wolves priateľnou prehrou 0:2, ale od októbrového zápasu na Stamford Bridge sa situácia v klube The Blues rapídne zmenila. Aj tie najľahšie herné situácie riešia hráči Chelsea najkomplikovanejším spôsobom a problémy sú na svete. Chelsea bude musieť poriadne zabrať, ak chce pomýšľať na obhajobu titulu. Hráčska kvalita je na strane hostí.