Main Content

Cibulková sa vo štvrťfinále v Brisbane stretne s Kvitovou

streda, 5. január 2011 07:30 | Autor: TASR

Slovenská tenistka Dominika Cibulková postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA Tour Brisbane International v austrálskom Brisbane (International, dotácia 220 000 USD, tvrdý povrch Plexicushion vonku). Cibulková si v stredajšom súboji osemfinálového 2. kola poradila s Taliankou Robertou Vinciovou za 89 min 6:2, 7:5.

"Vinciová bola štýlom hry nepríjemnou súperkou. V prvom sete sa mi podarilo eliminovať jej zbrane. V druhom dejstve som urobila pár chýb a bol to väčší boj. Boli to skôr dlhšie výmeny. Za stavu 6:5 sa mi však podarilo urobiť niekoľko returnov, čo bolo veľmi dôležité pre víťazstvo a aj vďaka tomu som zvládla i druhý zápas roka. Vinciová je trochu iná hráčka ako jej krajanka Erraniová, s ktorou som sa stretla v prvom kole, hralo sa proti nej oveľa ťažšie. Zatiaľ môžem byť s úvodom roka veľmi spokojná, získavam potrebné sebavedomie,“ povedala pre agentúru SITA Dominika Cibulková.

Súperkou 21-ročnej Slovenky vo štvrťfinále bude Češka Petra Kvitová, ktorá zdolala Rusku Xeniu Pervakovú 1:6, 6:4, 6:2. Obe štvrťfinalistky by na seba mali naraziť aj vo februárovom stretnutí Pohára federácie v Bratislave. "Videla som jej zápas, predovšetkým veľmi dobre podávala. Bude to iný duel ako vo Fed Cupe. Osobne to beriem ako ďalšie stretnutie na turnaji v Brisbane, súboj Fed Cupu je ešte veľmi ďaleko,“ doplnila D. Cibulková, ktorá má už teraz za postup medzi najlepšiu osmičku v Brisbane istých 70 bodov do rebríčka WTA Tour a finančnú prémiu 5340 dolárov.

Cibulková (31. v rebríčku WTA Tour) v prvom sete osemfinálového súboja dvoch nenasadených s Vinciovou na kurte dominovala a hladko ho získala vo svoj prospech. V druhom dejstve však 27-ročná Talianka (38. v rebríčku WTA Tour) zlepšila najmä prvé podanie a súboj bol oveľa vyrovnanejší. V ôsmej hre sa Cibulková ujala vedenia 5:3 a podávala na víťazstvo v zápase. Talianka však jej podanie vyhrala a získaný gem potvrdila aj pri svojom servise. Cibulková zvládla jedenástu hru druhého setu a následne v dvanástej premenila za stavu 40:30 mečbal. Vo vzájomnej bilancii sa ujala vedenia 2:0, keď predtým uspela na tvrdom povrchu v roku 2010 v Monterrey.

Výsledok:
Dominika Cibulková (SR) - Roberta Vinciová (Tal.) 6:2, 7:5 za 89 min

© WEBNOVINY