Main Content

Cibulková postúpila v Brisbane už do štvrťfinále

streda, 5. január 2011 06:30 | Autor: TASR

Slovenská tenistka Dominika Cibulková postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA Tour Brisbane International v austrálskom Brisbane (International, dotácia 220 000 USD, tvrdý povrch Plexicushion vonku).

Cibulková si v stredajšom súboji osemfinálového 2. kola poradila s Taliankou Robertou Vinciovou za 89 min 6:2, 7:5. Súperkou 21-ročnej Slovenky vo štvrťfinále bude víťazka rusko-českého súboja Xenia Pervaková - Petra Kvitová.

Cibulková (31. v rebríčku WTA Tour) v prvom sete osemfinálového súboja dvoch nenasadených s Vinciovou na kurte dominovala a hladko ho získala vo svoj prospech. V druhom dejstve však 27-ročná Talianka (38. v rebríčku WTA Tour) zlepšila najmä prvé podanie a hra bola oveľa vyrovnanejšia. V ôsmej hre sa Cibulková ujala vedenia 5:3 a podávala na víťazstvo v zápase. Talianka však jej podanie vyhrala a získaný gem potvrdila aj pri svojom servise. Cibulková zvládla jedenástu hru druhého setu a následne v dvanástej premenila za stavu 40:30 mečbal. Vo vzájomnej bilancii sa ujala vedenia 2:0, keď predtým uspela na tvrdom povrchu v roku 2010 v Monterrey.

Výsledok:
Dominika Cibulková (SR) - Roberta Vinciová (Tal.) 6:2, 7:5
© WEBNOVINY