Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (25.4.)

piatok, 25. apríl 2014 09:21 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (25.4.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (25.4.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

SELKE TROPHY: Selke Trophy za sezónu 2013/2014, ktorá je určená najlepšie brániacemu útočníkovi ligy, získa jeden z trojice Patrice Bergeron (Boston Bruins), Anže Kopitar (Los Angeles Kings), Jonathan Toews (Chicago Blackhawks).

DETROIT: Po dvojmesačnej nútenom pauzovaní sa do zostavy Detroitu Red Wings vracia kapitán Henrik Zetterberg, ktorého sužovalo zranenie chrbtice.

ANAHEIM: Útočník Anaheimu Ducks Ryan Getzlaf vynechal štvrtý zápas série play-off v Dallase Stars. Svojmu tímu chýbal pre zranenie v hornej časti tela. Termín jeho návratu na ľad je nejasný, jeho zranenie sa môže vyvíjať zo dňa na deň.

MINNESOTA: Útočník Minnesoty Wild Matt Cooke dostal od disciplinárnej komisie NHL sedemzápasový dištanc za jeho faul, ktorým sa previnil voči Tysonovi Barriemu z Colorada Avalanche, ktorý si poranil väzy v ľavom kolene a pauzovať bude približne štyri až šesť týždňov.

KHL

FINÁLE: Hokejisti Metallurgu Magnitogorsk zdolali HC Lev Praha na jeho ľade 5:3 a vyrovnali stav finálovej série na 2:2. Séria sa presťahuje do Magnitogorska, piaty súboj sa odohrá v nedeľu o trinástej hodine.  

JOKERIT: Nováčik KHL pre nadchádzajúcu sezónu, Jokerit Helsinki, podpísal kontrakty s dvoma novými útočníkmi. Fínsky celok posilnia Niklas Hagman s Daineom Toddom.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

TRENČÍN: Novým hlavným trénerom Dukly Trenčín sa stal Roman Stantien, ktorý v tejto funkcii nahradí Milana Staša. Jeho asistentom bude Branislav Jánoš.

MS 2014

SLOVENSKO: Slovenskú reprezentáciu pred MS 2014 v Bielorusku s určitosťou neposilní gólman Rastislav Staňa, ktorý si musí doliečiť zranenie, ktoré ho sužovalo už v závere vyraďovacej časti slovenskej najvyššej hokejovej súťaže.