Main Content

Futbal: Ramires, Mourinho i jeho asistent Faria čelia obvineniam od FA

streda, 23. apríl 2014 21:05 | Autor: TASR

Londýn 23. apríla (TASR) - Traja členovia FC Chelsea čelia obvineniam zo strany Anglickej futbalovej asociácie (FA). Stredopoliar Ramires, tréner Jose Mourinho a jeho asistent Rui Faria sa podľa disciplinárnej komisie FA počas sobotňajšieho zápasu so Sunderlandom previnili voči viacerým pravidlám.

Ramires v priebehu stretnutia udrel hosťujúceho stredopoliara Sebastiana Larssona. Hlavný rozhodca Mike Dean incident nevidel, Brazílčana však usvedčili televízne kamery. Londýnčania šokujúco nestačili na posledný Sunderland a po výsledku 1:2 ukončili 77-zápasovú sériu na domácom trávniku bez prehry. Víťazný gól strelili "čierne mačky" zo značky pokutového kopu.

Po jeho nariadení si nervy na uzde neudržal Rui Faria, ktorý verbálne a vulgárne napadol štvrtého arbitra. Mourinho ihneď po zápase prišiel za hlavným rozhodcom Deanom a sarkasticky mu poďakoval za jeho výkon. Rovnakú rétoriku mal aj v rozhovore so šéfom rozhodcovskej únie Mikeom Rileym, ktorý označil jeho slová za urážlivé.

Mourinho mal naposledy problémy s FA začiatkom apríla, keď neuniesol prehru s Aston Villou a vykázali ho na tribúnu. Vtedy za svoje správanie dostal pokutu 8000 libier.

Ramires sa môže voči obvineniam vyjadriť do štvrtka, Faria a Mourinho majú čas do pondelka.