Main Content

Analýzy 17. kola Primera Division: Výber zaujímavých zápasov

nedeľa, 2. január 2011 14:20 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 17. kola Primera Division: Výber zaujímavých zápasov
Analýzy 17. kola Primera Division: Výber zaujímavých zápasov | zdroj: SITA

Po dvojtýždňovej prestávke pokračuje Primera Division v nedeľu a pondelok kompletným 17. kolom. Čaká nás ďalšia porcia zaujímavých zápasov. K piatim z nich sme pripravili našu predzápasovú analýzu. Nech sa páči...


Nedeľa


Barcelona - Levante, 18.00

Barcelona pochoduje smerom vpred za tretím titulom v rade po tom, ako víťazstvom 5:1 nad mestským rivalom Espanyolom dosiahla svoje desiate víťazstvo v La Lige v rade. Na Cornella-El Prat si Barca navyše vylepšila svoje skóre z tejto víťaznej série na 41:4. A teda len ťažko si vieme predstaviť, že doma proti Levante sa úžasná forma Barcy nepremení do ďalšieho impozantného víťazstva.

Levante naposledy v lige podľahlo doma Bilbau, no ešte predtým sa domácimi víťazstvami proti Santanderu a Atleticu Madrid vyšplhalo na 16 priečku, keď má na konte len slabých 10 bodov. V poslednom minuloročnom zápase však Levante na Santiago Bernabeu v pohárovom zápase utŕžilo od Pusiniek z Realu osem gólových pozdravov a tak prišla Granotes zimná prestávka zrejme vhod.
Ako vždy bude pre súpera Kataláncov veľmi zložité nastaviť nejaký účinný herný systém a aj napriek tomu, že hostia nebudú pravdepodobne vychádzať z defenzívnej ulity veľmi často veríme, že domácim sa podarí zvíťaziť v každom z oboch polčasov. To sa im podarilo totiž v predchádzajúcich piatich zápasoch a dokonca v ôsmych z posledných desiatich meraní síl v Primere División.

Aj keď je možné, že Guardiola vynechá niekoľko kľúčových hráčov zo základnej zostavy pre nadchádzajúci pohárový zápas s Bilbaom na San Mames, stále by to na nevýrazné Levante malo stačiť.

Sevilla - Osasuna, 20.00

Pravdepodobne nikto neprivítal zimnú prestávku tak ako tréner Sevilly Gregorio Manzano. Teraz sa jeho tím musí pokúsiť vrátiť stratené body proti celku, ktorý nevyhral 16 posledných zápasov vonku.
Vo svetle týchto skutočností sa zdá byť naša voľba jasná. Hostia z Pamplony však v zápasoch vonku nemajú čo stratiť. Potvrdili to aj naposledy vo Valencii, keď dotiahli do jednobodového zisku zápas, v ktorom prehrávali 3:1. Posledný vzájomný zápas na Sanchez Pizjuan sa odohral 14.2. s tesným jednogólovým víťazstvom Sevilly.

Rojillos radi svoje rady sústreďujú na vlastnej polovici, čo vysvetľuje tucet strelených gólov v posledných šestnástich neúspešných ťaženiach Osasuny mimo domácej pôdy. Naproti tomu, sebavedomie hráčov Sevilly nie je na tom o nič lepšie. Posledné tri domáce zápasy proti Mallorce, Getafe a Almerii, ktoré všetky Sevilla prehrala spôsobili špekulácie ohľadom zmeny trénera.

Po týchto výsledkoch sa na Sanchez Pizjuan neočakáva ani extrémna návšteva, ktorá by zverencov Manzana mohla dostať do vyšších otáčok a tak sa kľudne môže stať, že Rojiblancos budú mať od utorka nového trénera. My však veríme, že domáci budú po prestávke dostatočne zrevitalizovaný a nenechajú svojho trénera napospas osudu.

  • Náš tip: Víťazstvo Sevilly (kurz 1,57 na bet365.com)

Valencia - Espanyol, 22.00

Valencia bude na rok 2010 spomínať určite dobre. Ten šiel určite podľa plánov aj keď sa  začal zranením dnes už birminghamského hráča Nikolu Žigića.

Teraz  čelia v repríze minuloročného začiatku sezóny po zimnej prestávke Andulkám z Barcelony a práve tento zápas by mohol ich dobre namazaný stroj udržať pripravený aj čo sa Európskej ligy týka.  Na druhej strane zverenci Mauricia Pochetitina zakončili rok prehrou 1:5 s neskrotným mestským rivalom, no a teraz sa určite budú chcieť týmto zápasom ,,vylízať“ z utrpených zranení.

Andulky majú na to predpoklady hlavne na brankárskom poste. Iba Iker Casillas a Victor Valdes dosiahli viac shut-outov ako Kamerunčan Carlos Kameni. Aj z tohto pohľadu nebudeme v tomto zápase očakávať gólové hody.

Valencia vo svojom poslednom zápase v roku s Villarealom uhrala bezgólovú remízu (Copa Del Rey) a takýto výsledok by určite bral aj Pochettino, ktorý bude chcieť udržať Espanyol čo najdlhšie v boji o Ligu Majstrov. Espanyol a Valencia majú v tabuľke zhodný počet bodov (28)  a preto očakávame vyrovnaný a hlavne opatrný zápas.


Pondelok


Villarreal  - Almeria, 20.00

Žltá ponorka a Real Madrid sú jediné tímy súťaže, ktoré ešte neutrpeli v tejto sezóne na domácej pôde pocit prehry.  Od výbuchu Andalúzanov proti Barcelone (0:8) ubehol už nejaký čas a Almeriu si vzal na starosť nový tréner Jose Luis Oltra, ktorý síce herný prejav vylepšil, no na výsledkoch sa to veľmi neprejavilo.

Po debakli od Barcelony zvíťazili jeho zverenci v provinčnom derby so Sevillou v pomere 3:1, no následne Almeria neuspela s ožívajúcim Getafe.

Villareal má na treťom mieste La Ligy 33 bodov s relatívne pohodlným päťbodovým náskokom pred Valenciou resp. Espanyolom. Z toho dôvodu sa z ich hry dá opäť očakávať psychická pohoda, ktorá ich odzrkadľovala od začiatku sezóny.

Zverencom Juana Carlosa Garrida  bude chýbať desaťgólový Nilmar, no jeho náhrada Marco Ruben by ho mal plnohodnotne zastúpiť. Villareal v piatich z posledných 8 domácich zápasov dokázal vyhrať minimálne dvojgólovým rozdielom a my veríme, že mu to podarí opäť.

Getafe - Real Madrid, 22.00

Pred šiestimi týždňami sa zdalo, že dni trénera Michela sú spočítané. Prišli však štyri víťazstvá v rade a tie mu vytvorili trochu priestoru k dýchaniu.  Teraz bude čeliť svojmu predchádzajúcemu klubu s pocitom, že nemôže nič stratiť.

Víťazstvá proti Sevilly, Mallorce, Villarealu a Almerii sú pre Merengues varovaním, že pondelňajší zápas nebude prechádzkou bielou alejou. No príkladom im určite bude ešte novembrová výhra Barcelony v Coliseu 3:1.

Real zaznamenal od potupy z El Clásica päť víťazstiev v rade vo všetkých súťažiach, naposledy v Kráľovskom pohári vyhral proti Levante doma 8:0. Napriek tejto sérii sa zdá byť sebadôvera Pusiniek stále krehká, no a jediným spôsob ako to napraviť budú ďalšie víťazstvá.


Ďalšie víkendové analýzy


Premier League