Main Content

Analýzy 21. kola Premier League: Nedeľňajší program

nedeľa, 2. január 2011 13:52 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 21. kola Premier League: Nedeľňajší program
Analýzy 21. kola Premier League: Nedeľňajší program | zdroj: SITA

Anglická Premier League dnes pokračuje zvyšnými dvoma stretnutiami 21. kola. Lídrom tabuľky je naďalej Manchester United, ktorý včera zvíťazil na pôde West Bromwichu. Z víťazstva sa tešili aj hráči Arsenalu a Manchesteru City a tak pokiaľ nechce Chelsea stratiť kontakt so špicou tabuľky musí v dnešnom úvodnom stretnutí proti Aston Ville zabodovať naplno.


Nedeľa


Chelsea - Aston Villa, 14.30

Víťazstvo 1:0 nad Boltonom v stredajšom zápase bolo pre Chelsea z hľadiska obhajoby titulu nesmierne dôležité. Chelsea na 7.pokus prerušila svoju sériu bez víťazstva, dúfajúc, že sa rozbehne za výkonmi, ktoré ju opäť vynesú na čelo tabuľky Premier League. 3 body sú pre psychiku hráčov Chelsea veľmi dôležité, ich predstavenie na trávniku však je pre manažéra Ancelottiho stále na zamyslenie. Hra nebola pre oko diváka, plná chýb a nepresností, The Blues mali niekoľkokrát aj šťastie, ktoré ich zachránilo od ďalšej pohromy. Pritom v úvode sezóny snáď len málokto predpokladal, že pri takom vstupe, aký Chelsea do sezóny mala, by sa po polovici súťaže musela obávať dokonca o umiestnenie v prvej trojke. Strata opôr ako John Terry, Frank Lampard, či Michael Essien bola viac citeľná, ako sa čakalo.

The Blues odohrajú ďalší zápas na Stamford Bridge, privítajú Aston Villu, čo je ideálna šanca priblížiť sa k vytúženému prvému miestu. Manažér Aston Villy Gerard Houllier po svojom návrate do Premier League musel ustáť turbulencie okolo výkonov svojho nového mužstva, Villanom sa však príliš nedarí, z posledných šiestich predstavení si iba jedenkrát pripísali plný počet bodov a pohybujú sa v blízkosti pásma zostupu. Pri kurze na domácich sa neoplatí riskovať, avšak vzhľadom na bilanciu 22 gólov, ktoré Villania inkasovali pri svojich vystúpeniach na trávnikoch súperov, sa nám za menší vklad pozdáva tip na víťazstvo Chelsea s handicapom.

Wigan - Newcastle, 17.00

Newcastle nebude obdobie Vianoc a sviatkov považovať za úspešné, najskôr domáca prehra s Citizens, o dva dni neskôr u Spurs a United prišli aj o zraneného útočníka Andyho Carrolla, ktorí vo Wigane bude určite absentovať. Carroll strelil v doterajšom priebehu sezóny 11 gólov a je oporou mužstva. Newcastle je síce na 12.mieste, avšak iba 3 body od pásma zostupu. Wigan má o dva body menej, výhrou by sa posunul pred svojho dnešného súpera. Navyše Wigan má proti The Magpies solídne štatistiky, keď neprehral ani jeden z posledných štyroch vzájomných zápasov. Wigan taktiež neprehral už 6 posledných domácich zápasov, do zostavy sa po odpykaní si trestu vracia Kevin Nolan, naopak chýbať bude v poslednom kole vylúčený N´Zogbia. Neočakávame, že sa hosťom podarí bodovať naplno, v stredu sa to nepodarilo ani Arsenalu, ktorý len remizoval vo Wigane 2:2. Pôjde zrejme z oboch strán o otvorený futbal, čo by mohlo priniesť gólové potešenie pre fanúšikov.


Ďalšie víkendové analýzy


Primera División