Main Content

Cibulková pôjde vyššie. Čepelová môže ísť v jej šľapajach

piatok, 11. apríl 2014 11:35 | Autor: Silvia Petrašková

Cibulková pôjde vyššie. Čepelová môže ísť v jej šľapajach
Cibulková pôjde vyššie. Čepelová môže ísť v jej šľapajach | zdroj: © TASR

S úspechmi slovenského tenisu sa doslova roztrhlo vrece. Našťastie len s pozitívnym obsahom. Do nášho pomyselného slovenského tenisového dvorca nám totiž v poslednej dobe padajú len samé vydarené a najmä víťazné loptičky.

Za ne môžeme vďačiť najmä našim dvom mladým a talentovaným tenistkám Dominike Cibulkovej a Janke Čepelovej. Aj vďaka ich fantastickým výkonom na nedávnych tenisových turnajoch, nám pre naše malé športové Slovensko urobili vo svete tú najlepšiu reklamu.

Zabudnime na aktuálnu nelichotivú „fed cupovú story“ okolo Dominiky Cibulkovej a otočme mincu z jej druhej strany. Tá sa na naše potešenie leskne tým najjasnejším leskom. Do športového, ale najmä tenisového sveta sme o sebe dali opäť vedieť. Toto malé žieňa z malého Slovenska sa totiž nedávno postaralo o takú senzáciu, o ktorú sa u nás už dlhodobo márne pokúšajú jej iní starší, či o to skúsenejší športoví kolegovia. Na turnaji Sony Open Tennis v Miami na Floride síce vo finálovom súboji opäť nestačila na svoju nedávnu premožiteľku a víťazku Australian Open Číňanku Na Li, no aj napriek tejto prehre opúšťala turnaj v Crandon Parku s veľkým úspechom. Vďaka štvrťfinálovému triumfu nad Poľkou Agnieszkou Radwanskou sa prvýkrát v kariére ocitla v najlepšej desiatke rebríčka WTA.

Svojimi nedávnymi výkonmi sa nedala zahanbiť ani mladšia z dvojice tenistiek a odchovankyňa košického tenisu Jana Čepelová. Na nedávnom turnaji WTA Premier Family Circle Cupe na zelenej antuke v americkom Charlstone predviedla svoj životný výkon a po prvýkrát v kariére sa prebojovala až do finále dvojhry. V ňom síce podľahla Nemke A. Petkovicovej, no fantastické výkony, ktorými odstavila z kurtu aj svoju krajanku Hantuchovú, či svetovú jednotku Williamsovú, ju vyšvihli na 51. priečku ženského rebríčka.

Z týchto fantastických tenisových výkonov majú veľkú radosť aj na pôde Slovenského tenisového zväzu. Úspech našich talentovaných dievčat vyzdvihol v nedávnom rozhovore pre sport7.sk aj jeho generálny sekretár Ing. Igor Moška.

Pán Moška naše slovenské tenistky Janka Čepelová a Dominka Cibulková si v poslednom období na svetových tenisových dvorcoch vybojovali a získali skutočne fantastické víťazstva. Tie sú zrejeme dobrou a pozitívnou reklamou nielen pre ne samotné, ale koniec koncov aj pre náš slovenský tenis...

Finále Australian Open Dominiky Cibulkovej, aj keď si to málokto uvedomuje, bol asi najviac sledovaný úspech slovenského športovca v histórii samostatného Slovenska. Finále proti Číňanke Na Li videla asi miliarda ľudí na celom svete. Som veľmi rád, že minulý týždeň sa skvelým výsledkom v Charlestone prezentovala ďalšia mladá hráčka, ktorá vyrástla v Národnom tenisovom centre, ešte len 20-ročná Janka Čepelová.

V prípade staršej z dvojice tenistiek Dominiky Cibulkovej je nedávna miestenka v top desiatke ženského svetového tenisového rebríčka WTA, len podčiarknutím jej fantastických výkonov, ktoré odštartovala už v Austrálii. Myslíte si, že sa Dominka môže vo svojom ešte stále mladom veku, herne a najmä výsledkovo zlepšovať?

Áno, myslím si, že Dominika bude atakovať vyššie pozície, ako je jej terajšie 10. miesto na svete.

A čo očakávate od tenisovej budúcnosti Janky Čepelovej, ktorá sa na nedávnom turnaji v americkom Charlstone zaskvela taktiež skvelým tenisovým výkonom.

Janka je obrovský talent slovenského tenisu. Keď zlepší servis môže isť v šľapajach D. Hantuchovej a D. Cibulkovej veľmi rýchlo.