Main Content

Ideálna zostava 25. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

utorok, 8. apríl 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 25. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 25. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Slovan vyhral v šlágri jari na pôde Trenčína 1:0, čím prakticky rozhodol o obhajobe titulu, ale dôležité veci sa diali aj inde. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Martin Kuciak (Zlaté Moravce) – Aj keď v tomto kole nepadlo veľa gólov, nebola to zásluha brankárov, keďže väčšina ani dres nemusela zašpiniť. Najviac zákrokov mal Kuciak, pričom hlavne Lupčo sa musel po zápase až trikrát chytať za hlavu, ako mu to brankár hostí chytil a odchovanec Žiliny si v známom prostredí vychutnal aj strelu Káčera.

Obrancovia

Patrik Vajda (Banská Bystrica) – Celá banskobystrická defenzíva pracovala v Ružomberku veľmi dobre a domácim toho moc nedovolila. A keď sa už tí dostali k sľubnému zakončeniu, tak lopta Boroša neohrozila, pretože obrancovia Dukly všetko zblokovali, ako to ukázal aj Vajda na konci zápasu.

Branislav Niňaj (Slovan) – Veni, vidi, vici si mohli belasí povedať po zápase v Trenčíne. Domácim prakticky nič nedovolili, čo bolo ukážkovo vidieť na ich najlepšom strelcovi Malecovi. Ten bol Niňajom vymazaný z ihriska a obranca Slovana vyhrával všetky osobné súboje s každým domácim hráčom.

Boris Sekulič (Košice) – Srbský futbalista je dôležitou súčasťou košickej obrany, ktorá na jar ešte neinkasovala. A hoci proti Nitre nemala veľa práce, tak Sekulič aj tak dokázal vyniknúť. Smerom dopredu bola hlavne vďaka nemu výraznejšia ľavá košická strana a Sekulič si pripísal aj asistenciu pri víťaznom góle Haskiča.

Stredopoliari

Roman Gergel (Dunajská Streda) – Príchod do DAC ho pokropil akoby živou vodou, pretože na jar hrá veľmi dobre, čo potvrdil aj v Senici. Ale čo je dôležité, nielenže zaujme hrou, ale stará sa aj o góly. Najprv jeden sám strelil z priameho kopu, keď nachytal Šullu a neskôr predviedol skvelú prihrávku pri druhom góle hostí.

Kamil Kuzma (Trnava) – Už tretiu výhru v rade zaznamenala Trnava, a tak dala zabudnúť na zlý začiatok jarnej časti. Zaujímavosťou je, že práve v týchto víťazných zápasoch sa vrátil do zostavy Kuzma, čím zvýraznil svoju dôležitosť pre mužstvo. Tú ukázal aj na trávniku Myjavy a svoj dobrý výkon korunoval gólom po akcii, ktorú sám založil.

Jakub Považanec (Banská Bystrica) – Mal na derby cez kopec veľký vplyv, keď dal hre hostí pečať a tí zaslúžene v Ružomberku vyhrali. Na začiatku zápasu vykúzlil skvelý pas na Slančíka z vlastnej šestnástky, čím položil základ víťaznému gólu. Vymyslel aj ďalšie šance pre hostí, ale Slančík a dvakrát Chrien ich nepremenili.

Erik Sabo (Trnava) – V súboji dvoch Spartakov udal tón prvým gólom, keď využil veľkú chybu Častulína. Preňho bol zápas špecifický aj tým, že v Myjave predtým pôsobil. A možno aj táto dobrá znalosť prostredia mu pomohla k dobrému výkonu, ktorý neskôr korunoval asistenciou pri druhom góle zápasu.

Útočníci

Fabián Slančík (Banská Bystrica) – Dlho sa na jar hľadal, ale rýchly gól v Ružomberku ho nakopol k dobrému výkonu a po trávniku priam lietal. Pri jedinom góle zápasu dokonale využil nedôraz Adamoviča. Mal aj ďalšie šance, lenže tie nevyužil. Hlavne svojom rýchlosťou a pohybom platil na domácich.

Ákos Szarka (Dunajská Streda) – O žiadnom inom hráčovi sa po tomto kole viac nehovorí. V Senici podal svoj najlepší ligový výkon, keď pri oboch strelených góloch ukázal skvelú prácu pri zakončení. Bol platný aj v hre v poli, ale sám všetko prekryl faulom na Kóňu, s ktorým sa začali strkať už v 8.minúte. Výkonom do zostavy patrí, lepší v tomto kole neboli. A prehliadať ho iba na základe jeho skratu, by bolo takou istou hlúposťou akú previedol on.

Christian Irobiso (Senica) – Nigérijský útočník ešte senický dres nezahodil, preto dostáva príležitosti namiesto Sosu a výkonom proti Dunajskej Strede svojmu konkurentovi ešte viac zavrel dvere do zostavy. Pripísal si prvý gól, keď využil zaváhanie Klabníka a skvelou akciou vypracoval pre Pirosku vyrovnávajúci gól.

V diskusii vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.