Main Content

Slovan síce majstrom, ale súťaž sa dramatizuje, začína ísť do tuhého

pondelok, 7. apríl 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Slovan síce majstrom, ale súťaž sa dramatizuje, začína ísť do tuhého
Slovan síce majstrom, ale súťaž sa dramatizuje, začína ísť do tuhého | zdroj: © TASR

Práve skončený týždeň je definitívne minulosťou, ale aj v ňom sa odohrali zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet športu. Prinášame vám to najzaujímavejšie čo šport v ňom ponúkol, či už doma, alebo vo svete.

Komentár Filipa Chudého

Takmer polovica jarnej časti je za nami a jej vývoj nejde presne podľa predpokladov, čo je iba dobre. Vlastne iba jedna vec, ktorá sa čakala, sa aj stala, zopár iných ide približne v predpokladaných intenciách, ale väčšina sa z nich vymedzuje. A práve to robí súťaž dramatickejšou, hoci hlavná otázka je už prakticky zodpovedaná.

Víkendový šláger jari rozhodol o tom, čo bolo jasné už dávno. Slovan zvýšil svoj náskok na čele tabuľky na 14 bodov a hrá sa už iba o 24. Ak by toto nedotiahol do majstrovského konca, boli by sme svedkami jednej z najväčších anomálii histórie futbalu, a to nielen na Slovensku. Trenčín síce robil čo mohol a išiel na hrane svojich schopností, ale ak bude chcieť raz skutočne belasých ponaháňať v majstrovských pretekoch, tak sa musí vydať „barcelonskou“ cestou, len s tým rozdielom, že nebude môcť aspoň dve prestupové obdobia po sebe hráčov predávať.

To nič nemení na tom, že Trenčania si idú pre druhé miesto, najlepšie v histórii klubu. Môžu za to ďakovať aj Senici a Ružomberku, obaja sú totiž na jar neškodní. Oba kluby menili počas jari trénerov, lenže na pohárovú účasť treba predovšetkým výkonnosť na trávniku. Ale pre súťaž je iba dobre, že sa im nedarí. Tým sa totiž otvorila šanca pre ostatných. Košice ešte na jar nedostali gól a zrazu sú na treťom mieste, rozbehla sa aj Trnava. Banská Bystrica a Zlaté Moravce sú tiež na dostrel a netreba zabúdať ani na Myjavu. Medzi tretím a deviatym miestom je rozdiel iba sedem bodov a môže byť ešte menší.

Veľa totiž budu záležať aj od dohrávky Žilina – Zlaté Moravce. Pre vývoj v súťaži by bolo najlepšie víťazstvo hostí, pretože potom by sa všetko ešte viac zamotalo. V tom prípade by Žilina bola oficiálne v boji o záchranu a Zlaté Moravce v boji o pohárovú Európu. A toto nečakal pred jarou nikto!

Najzaujímavejšia a najdôležitejšia tajnička súťaže je už síce vyriešená, ale to vôbec neznamená, že súťaž stratila dramatičnosť, skôr naopak. Jarné výsledky to všetko tak premiešali, že takmer všetky zápasy do konca ročníka budú hrou o niečo a nebudú o ničom. A to je iba dobre, pretože ľudí zaujímajú najviac takéto zápasy. Boj o pohárové priečky je otvorený, boj o záchranu taktiež, len tá hra nie je stále tak otvorená, ako by mohla byť.

V diskusii sa vyjadrite, aký predpokladáte vývoj v stále otvorených otázkach súťaže?