Main Content

Bilancujeme: Ôsme miesto je pre Nitru veľkým sklamaním

streda, 29. december 2010 13:41 | Autor: Michaela Urban

Bilancujeme: Ôsme miesto je pre Nitru veľkým sklamaním
Bilancujeme: Ôsme miesto je pre Nitru veľkým sklamaním | zdroj: SITA

Minulá sezóna im priniesla veľa radosti. Obsadili štvrtú priečku, následne sa vďaka výhre Slovana v pohári dostali do prvého predkola Európskej ligy. Mladí hráči pod taktovkou Ivana Galáda napredovali a v aktuálnom ročníku chceli nadviazať na dobré výkony. Avšak, po jesennej časti im aktuálne patrí ôsma priečka. O výkonoch FC Nitry sme sa porozprávali s Milošom Šimončičom.

Aké ciele mala Nitra pred začiatkom sezóny?

Určite sme ich mali vyššie, než ako sme v jesennej časti nakoniec dopadli. Chceli sme skončiť v hornej časti, to sa nám, žiaľ, nepodarilo. No keď sa pozrieme na tabuľku, tak napríklad na druhú Senicu nemáme až taký veľký bodový odstup.

Štart sezóny vyšiel, ale prehra 1:5 pod Dubňom mala trpkú príchuť...

Úvod sme mali dobrý, to je pravda. Zápas so Žilinou nám však vôbec nevyšiel, do 25. minúty sme dvakrát inkasovali. Potom sa nám už hralo ťažko, navyše, keď sme mali také silného súpera, bolo to o to náročnejšie.


Nasledovali kolísavé výkony, v čom vidíte príčinu?

Dalo by sa povedať, že aj v útoku, aj v obrane. Je veľmi ťažké zhodnotiť, v čom bol najväčší problém. Boli sme proste málo efektívni v útoku a zároveň sme inkasovali viac gólov, ako by bolo treba.


V predkole Európskej ligy UEFA ste natrafili na FC Gÿor...

V spomínaných dvoch zápasoch sme získali veľa skúseností. Pre nás, mladých hráčov, by bolo dobré, keby sme takýchto duelov odohrali čo najviac. Mrzí ma však, že sme vypadli hneď v prvom predkole.


Počas tejto jesene ste už neboli doma tak suverénni ako v predošlom ročníku ligy...

Presne tak, v minulej sezóne sme doma nestrácali toľko bodov ako počas tejto jesene. Najviac ma mrzí strata bodov hlavne s Košicami, Ružomberkom a Zlatými Moravcami. Práve tieto straty nás totiž stáli lepšie postavenie v tabuľke.


FC Nitra stavia na vlastných odchovancoch. Nie je to nevýhoda?

Určite nie, klub sa týmto smerom uberá už dlhé roky. Stačí sa pozrieť do minulosti a každý zistí, koľko kvalitných hráčov v našom klube vyrástlo.


Vypadnutie v Slovenskom pohári muselo mužstvo taktiež zarmútiť...

Bolo to pre nás sklamaním, veľmi sme chceli postúpiť. Náš súper, Zlaté Moravce, si však hlavne v odvete dokázal vypracovať viac gólových príležitostí, z ktorých dve aj využil, a tým pádom postúpil.

Ako ste v mužstve vnímali zmenu na trénerskom poste na konci jesene?

Táto zmena nebola až taká výrazná, pretože nás v poslednom zápase viedol dovtedajší asistent, tréner Vrabec. My v kabíne sme to vnímali len do tej miery, že sme ten zápas chceli vyhrať, pretože sme ťahali dlhú sériu bez víťazstva a streleného gólu.

Skúste označiť najväčší úspech mužstva v aktuálnom ročníku...

Ťažko povedať, čo ním bolo. Najlepším bolo asi to, že sme účinkovali v predkole Európskej ligy UEFA a vyšiel nám úvod sezóny.


Po jesennej časti v mužstve muselo zavládnuť sklamanie...

Vzhľadom na to, že sme si nesplnili ciele, ktoré sme si stanovili pred sezónou, pocity určite nie sú najideálnejšie. Avšak, neskladáme zbrane, máme pred sebou ešte 15 zápasov. Pevne verím, že v nich získame viac bodov ako počas jesene.


Nepotrebuje FC Nitra nové impulzy?

Jeden už prišiel pred pár dňami, máme nového trénera. Či príde aj k obmene kádra, uvidíme, to určí tréner Vrabec.