Main Content

Analýzy 20. kola Premier League: Stredajší program

streda, 29. december 2010 13:19 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 20. kola Premier League: Stredajší program
Analýzy 20. kola Premier League: Stredajší program | zdroj: SITA

Len včera večer sa dohral posledný (nezrušený) zápas 19. kola, v ktorom Arsenal zdolal Chelsea 3:1 a už dnes pokračuje Premier League zápasmi ďalšieho kola. V utorok sa odohrá sedem stretnutí, zvyšné tri v stredu. Ku všetkým zápasom pripravil náš portál predzápasovú analýzu. Nech sa páči...


Utorok


Manchester City - Aston Villa, 16.00

City sa víťazstvom aspoň dočasne môžu dostať na prvé miesto. Hoci z 9 domácich zápasov na Eastlands vyhrali iba 4, výkonom v poslednom zápase v Evertone jednoznačne ukázali svoju silu. Villania sú vonku takmer neškodní, nepredpokladáme, že sa im zázrak spraviť práve na pôde Citizens.
Útočníci hostí Emile Heskey, John Carew a Ashley Young sú mimo, góly nemajú od koho prísť. Zvlášť proti Citizens, ktorých obrana inkasovala v 9 domácich zápasoch iba 7 gólov. Po odpykaní si trestu ešte viac vystuží defenzívu Citizens Kolo Toure. Do úvahy prichádza tip na víťazstvo domácich bez inkasovaného gólu, tip na ich víťazstvo s handicapom.

Stoke - Fulham, 16.00

Fulham dovolil v nedeľňajšom zápase mužstvu z dna tabuľky, West Hamu, dokonca na vlastnom trávniku vytvoriť si nespočetné množstvo gólových príležitostí. Kladivári ponúknuté šance využili a z Fulhamu si niesli víťazstvo 3:1. Defenzíva Fulhamu mala v poslednom zápase deň otvorených dverí. The Cottagers za poslednú sezónu a pol vyhrali u súpera iba raz, v Portsmouth, čo dokresľuje obraz o ich výkonoch a sile na trávnikoch svojich hostiteľov. Stoke zvíťazilo v Blackburne a získané body z Rovers bude chcieť doma potvrdiť. The Potters na to určite majú.

Sunderland - Blackpool, 16.00

Sunderland predvádza na domácom trávniku solídne výkony, ich domáca štatistika v prebiehajúcej sezóne je 5-4-0. V zápase s Blackpoolom by sa mohla zrodiť remíza, nakoľko The Black Cats majú za sebou náročný duel na Old Trafford, kde podľahli 2:0. Hostia z Blackpoolu opäť pre nespôsobilý terén nútene oddychovali, budú mať chuť, silu a minimálne na bod v tomto zápase budú siahať. The Tangerines prehrali iba jeden zápas z posledných 7, aj to vďaka gólu Aston Villy v poslednej minúte zápasu.

Tottenham - Newcastle, 16.00

Vydáme sa cestou skórovania gólov oboch tímov v tomto zápase. Tottenhamu strielanie gólov nerobí problémy, avšak čisté konto si udržali iba v otváracom zápase sezóny. Newcastle v zápasoch u súperov skórovalo vždy minimálne jedenkrát. Newcastle sa podarilo zvíťaziť už aj na pôde Arsenalu, Evertonu, či West Hamu, niektorí by preto mohli skúsiť tip na ich víťazstvo aj v tomto dueli. Spurs navyše vyhrali iba 4 z ich 9 domácich vystúpení. Istejší, ako tip na jedného z týchto dvoch súperov, sa nám predsa len zdá zvoliť tip na góly.

West Brom - Blackburn, 16.00

Blackburn zažíva ťažké chvíle, o ktorých sme písali už v predchádzajúcej analýze. Všetko potvrdila domáca prehra so Stoke. Nemyslíme si, že za pár dní sa v tíme Rovers niečo výrazne zmenilo. Domáci The Baggies naposledy podľahli v Boltone 2:0 a čisté konto si v zápase neudržali už od augusta, by sa proti Blackburnu, ktorý v posledných troch zápasoch odohratých vonku inkasoval až 13 gólov, mohli pred vlastnými fanúšikmi tešiť z troch bodov.

West Ham - Everton, 18.30

West Ham sa do Upton Parku vracia po výhre vo Fulhame plný sebavedomia. Bola to prvá výhra Kladivárov vonku v priebehu tejto sezóny. Nevieme, ako sa im túto eufóriu podarí zvládnuť a na domácom trávniku musia pre víťazstvo urobiť aj niečo navyše, musia tvoriť hru a nečakať na chyby súpera. The Hammers doteraz z 9 domácich zápasov vyhrali iba 2. Everton počas víkendu oddychoval, myslíme si, že do Upton Parku bude cestovať po víťazstvo, veď už dokázal remizovať na Chelsea a vyhrať na Eastlands.

Hostia majú skúsený káder, ktorý by mal mužov Avrama Granta vrátiť po víťazstve vo Fulhame do reality.

Birmingham - Manchester United, 21.00

Manchester United si na 2.sviatok vianočný poradil na Old Trafford so Sunderlandom 2:0 a Ryan Giggs hneď po zápase už myslel na zápas v Birminghame. Súboje United na West Midlands sa často končia remízou, z posledných 6 zápasov sa polovica končila deľbou bodov. United naviac v tejto sezóne na trávnikoch súperov remizovali zo svojich 7 predstavení až v 6.prípadoch. Do zostavy domáceho Birminghamu sa vrátia Liam Ridgewell a Alexander Hleb, čím sa sila Birminghamu zvýši. Domáci pred vlastným publikom prehrali za posledných 15 mesiacov iba jedinýkrát. Odporúčame staviť si na remízu, ktorá je pre nás celkom logickou voľbou.


Streda


Chelsea - Bolton, 20.45

Pre fanúšikov Chelsea to neboli šťasné Vianoce. Prehra 3:1 v pondeľňajšom zápase na Emirates Stadium v derby zápase s Arsenalom predĺžila sériu majstra bez výhry v ligovýchm dueloch už na 6 stretnutí. The Blues musia čím skôr túto sériu zlomiť, pretože Carlo Ancelotti sa pomaly začína obávať o svoj flek, hráči o svoju povesť a budúcnosť v klube. Bolton je v tejto sezóne prekvapujúco na vysokých pozíciách, ale poctivá práca hráčov pod vedením Owena Coylea musela priniesť svoje ovocie čím skôr. Nevieme si predstaviť ďalšie zakopnutie Chelsea, s návratom Franka Lamparda a Michaela Essiena do základnej zostavy by mali The Blues na 7.pokus prerušiť svoju nepopulárnu sériu bez prehry.

Wigan - Arsenal, 20.45

Arsenal zvládol zložitú úlohu a posilnený víťazstvom nad Chelsea, len pred dvoma dňami, cestuje do Wiganu, aby pokračoval v stíhacej jazde atakujúcej prvú priečku Premier League. The Gunners z posledných štyroch zápasov hraných vonku vyhrali až tri, pričom skórovali spolu 9 gólov. Pre niektorých odborníkov je Arsenal favoritom na celkové ligové víťazstvo.Wigan nezvykne hrať odovzdane, zvlášť proti súperom najväčšieho kalibru, domáci neprehrali v troch zápasoch po sebe a víťazstvom v šesťbodovom zápase na pôde Wolves ukázali, že sa nezmieria s osudom kandidáta na zostup.  Títo súperi sa už počas prebiehajúcej sezóny stretli v Carling Cupe, Arsenal aj s náhradníkmi v základnej zostave zdolal Wigan na Emirates Stadium pomerom 2:0. Na DW Stadium sa Kanonieri predstavia v plnej sile, ich údernosť sa ešte viac zvýši a hráči okolo Robina van Persieho by si z Wiganu bez problémov mali odniesť všetky tri body.

Liverpool - Wolves, 21.00

Liverpool odohral posledný súťažný zápas 15.decembra v Europa League s Utrechtom, odvtedy The Reds zápasovo absentujú kvôli zlým poveternostným podmienkam. Liverpool privíta Wolves, ktorý sa nachádza na chvoste Premier League, zverenci Roya Hodgsona by v tomto zápase nemali mať problémy, veď na Anfield Road majú počas tejto sezóny solídnu štatistiku 5-2-1, so skóre 15:6. Wolves ešte u súpera nezvíťazili, 0-1-7, inkasovali až 17 gólov.

Domáci sú oddýchnutí, v plnej sile a odhodlaní posunúť sa v tabuľke smerom nahor. Očakávame, že The Reds zdolajú na Anfield Road hostí z Wolves výraznejším rozdielom, tipujeme ich víťazstvo rozdielom triedy, minimálne o tri góly.