Main Content

NHL: Prongera aj po ukončení kariéry trápia symptómy otrasu mozgu

streda, 2. apríl 2014 11:05 | Autor: TASR

Philadelphia 2. apríla (TASR) - Aj po ukončení kariéry sužujú bývalého hokejového obrancu Chrisa Prongera symptómy otrasu mozgu, ktorý utrpel pred vyše dvoma rokmi. Tridsaťdeväťročný Kanaďan je oficiálne stále pod zmluvou v klube Philadelphia Flyers, no pre bolesti hlavy a ďalšie zdravotné ťažkosti nehral od novembra 2011 a svoje pôsobenie v NHL už uzavrel.

Prongerovi spôsobil problémy zásah hokejkou do oka od Michaila Grabovského, vtedy ešte hráča Toronta. Následky otrasu mozgu ho neopúšťajú dodnes. "Z času na čas sa mi symptómy vracajú. No celkovo sa mi darí dobre a som spokojný s pokrokom," citovali bývalého hráča St. Louis, Edmontonu, Anaheimu a Philadelphie zámorské médiá.

Víťaz Hartovej trofeje pre najužitočnejšieho hráča NHL v sezóne 1999–2000 v súčasnosti žije v St. Louis a pracuje ako skaut Flyers. Budúci rok by ho mohli uviesť do Siene slávy, hoci kontrakt s Flyers mu platí až do sezóny 2016/17. "Bola by to pre mňa ohromná pocta, ale nepremýšľam o tom. Ak sa to stane, bude to skvelé," vyznal sa jeden z najdominantnejších obrancov svojej éry.