Main Content

Ideálna zostava 22. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

streda, 2. apríl 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 22. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 22. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

V pôvodnom termíne sa nemohol odohrať zápas Myjava – Zlaté Moravce, preto vám ideálnu zostavu prinášame až teraz. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Darko Tofiloski (Košice) – Kvôli zraneniu slabín nemohol odkopávať loptu spred brány, no v samotnej bráne bol neprekonateľný. Dvakrát zneškodnil šance Williamovi, v dvoch prípadoch zarmútil aj Hučka, ktorý už videl možno loptu v bráne a vychutnal si aj strelu Pečovského. Ani v treťom jarnom zápase neinkasoval.

Obrancovia

Peter Čögley (Trenčín) – V prvom polčase vypracoval jedinú šancu pre Trenčín, keď jeho skvelý center Malec nevyužil. Svojou aktivitou pomohol v závere k trenčianskemu obratu. Po faule naňho mali domáci výhodu štandardky, ktorú pretavili vo vyrovnávajúci gól a zapojil sa aj do akcie, ktorá získala prívlastok víťazná.

Nicolas Gorosito (Slovan) – V derby proti Trnave nemohli hrať pre zranenia praví obrancovia Slovana, preto na tomto poste zaskakoval Grendel, ale občas sa zdalo, že tam hrá aj Gorosito, ktorý tak stíhal hrať na dvoch postoch. A hoci obrana Slovana neinkasovala, tak pevná nebola, teda až s výnimkou Gorosita, pretože na ňom sa zastavila väčšina akcií Trnavy.

Martin Černáček (Myjava) – V dohrávanom zápase Myjava – Zlaté Moravce obrany prevyšovali útoky a z defenzívnych hráčov najviac vynikal myjavský kapitán. Ten sa prezentoval viacerými ukážkovými sklzmi, ktorými zastavoval útoky ViOn-u. No ani jemu sa nepodarilo odvrátiť bezgólový výsledok, hoci jednu šancu mal.

Andrej Čaušič (Dunajská Streda) – V zime neuspel na skúške v Trnave, ale Corgoň ligu hrá. Šancu mu dal DAC a zrejme na Žitnom ostrove urobili dobre. Proti Ružomberku hral s prehľadom, vyriešil všetko čo mal a pridal aj bonus navyše. Po rohovom kope Gergela strelil druhý gól zápasu, ktorým definitívne rozhodol.

Stredopoliari

Gábor Straka (Dunajská Streda) – Vrátil sa do Dunajskej Stredy a hneď sa stal jej veľkou oporou. Proti Ružomberku podal veľmi dobrý výkon, prerušoval akcie hostí a aj vďaka tomu sa hostia nedostali za celý zápas do dobrej šance. Tiež založil akciu, ktorá si pýtala gól, keď vysunul Ujlakyho, ten poslal loptu na Gergela, no ten netrafil prakticky prázdnu bránu.

Peter Šinglár (Košice) – Kapitán MFK predviedol proti Žiline perfektný výkon. Na pozícii defenzívneho stredopoliara privádzal hosťujúcich hráčov do zúfalstva, pretože tí cez neho neprešli snáď ani raz. Ale to nebolo všetko, pretože Šinglár po získaní lopty viackrát kolmou prihrávkou založil nebezpečné útočné akcie Košíc, hlavne cez Nováka.

Matúš Bero (Trenčín) – Strávil na ihrisku iba posledných 10 minút zápasu, ale aj tak bol najvýraznejšou postavou zápasu. Dovtedy sa totiž Trenčín 80 minút trápil, lenže s jeho príchodom prišlo trenčianske tornádo. Za pár sekúnd vyrovnal, o malú chvíľu prihral na víťazný gól Baézovi a tešil sa ešte z jedného gólu na konečných 3:1.

Seydouba Soumah (Slovan) – Pred derby sa rozoberalo, či bude hrať, po derby sa rozoberal aj jeho dobrý výkon. Bol neprehliadnuteľný, neustále motal hlavy súperom a fantasticky prihral na druhý gól, keď si žongloval loptu okolo Kuračku, aby hneď hneď v zápätí poslal kolmicu na Peltiera. Vybojoval v závere aj pokutový kop, lenže pri ňom zbytočne prekopol.

Lukáš Opiela (Senica) – Nový senický tréner Hapal neprekvapil a hneď v prvom zápase urobil z Opielu hráča základnej zostavy. Pozná ho totiž z Mladej Boleslavi a stávka naňho sa mu vyplatila. Pomohol hre Senice a podobne ako Piroska, aj Opiela bol pri oboch góloch domácich, keď prvý dal a na druhý prihral.

Útočník

Juraj Piroska (Senica) – Proti Nitre ukázal, že keď sa mu chce, vie rozhodnúť zápas. Teraz nemyslíme iba víťazným gólom, ktorý dal, alebo umnou asistenciou, ktorú si taktiež pripísal v zápase na svoje konto, ale celkovo jeho výkonom. Veď vypracoval prakticky každú jednu útočnú akciu domácich.

V diskusii vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.