Main Content

Ideálna zostava 24. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

utorok, 1. apríl 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 24. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 24. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

V tomto kole opäť zvýšil Slovan svoj náskok a ten mu vystrieľal Róbert Vittek, ktorý týmito gólmi vstúpil do klubu stovkárov. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Dobrivoj Rusov (Trnava) – V prvom polčase vyboxoval nebezpečný priamy kop Mišáka na bližšiu žrď a natiahnuť sa musel aj pri strele Čögleya. Pri inkasovanom góle mu nepomohla obrana, ale neskôr s ním hralo brvno. Tesne pred koncom zápasu predviedol kľúčový zákrok zápasu, keď za stavu 2:1 chytil Kleščíkovi pokutový kop.

Obrancovia

Petr Pavlík (Senica) – Keby nebolo jeho, tak Senica dostane v Bratislave väčší prídel. Odpratal množstvo nebezpečných lôpt, vyhrával hlavičkové súboje, keď hlavne dobre čítal nakopávané lopty na Vitteka a v závere išli proti nemu traja súperi, no aj túto situáciu vyriešil, keď dobre prečítal Milinkovičovu prihrávku.

Branislav Niňaj (Slovan) – V minulých zápasoch nemal jesennú fazónu, keď nebol tak defenzívne pevný, ale proti Senici sa opäť pripomenul. Vyriešil všetko čo mal, veľmi dobre vystupoval pri útočiacim hráčom, čím zastavil útočné akcie hostí a k tomu všetkému má zásluhu aj na prvom góle, keď práve jeho zle bránili, čo využil Vittek.

Otto Szabó (Dunajská Streda) – Vrátil sa do DAC pred jarnou časťou a zatiaľ je oporou. Proti Žiline sa mu podarilo zamknúť ľavú stranu, kým pravá občas horela. Ukazoval aj aktivitu smerom dopredu, keď využíval hlavne svoju skvelú ľavačku, ktorá ho svojho času vyniesla až do reprezentácie, no hlavne sa zaskvel pri Jeličovej hlavičke, ktorú zastavil na bránkovej čiare.

Stredopoliari

Matúš Mikuš (Nitra) – Dlho sa proti Myjave na ihrisku len hľadal, ale postupne sa rozohral k dobrému výkonu, až bola možno škoda, že išiel dole už v 69.minúte. Nakopol ho premenený pokutový kop, ktorý rutinérsky premenil. A podobne si počínal aj pri svojom druhom góle, keď si ideálne nabehol za obranu a obstrelil Solničku.

Peter Šinglár (Košice) – Pod Urpínom sa neodohral žiaden pútavý zápas, ale Košice na jar opäť neinkasovali. Má na tom veľkú zásluhu aj Šinglár, ktorý už v strede poľa zastaví množstvo útokov súpera a v Banskej Bystrici k tomu všetkému pridal aj nadstavbu, keďže to bol práve on, kto strelil jediný gól zápasu.

Bolinha (Zlaté Moravce) – Brazílsky futbalista mal proti Ružomberku viac defenzívnych úloh, ale zvládol ich. A vďaka tomu sa nerozbehol hosťujúci stroj, keďže práve stred poľa ViOn dobre vykryl. O zápase rozhodol krásny gólový moment, keď Babicovi nabil práve Bolinha.

Ján Chovanec (Trnava) – Nastúpil síce až do druhého polčasu, ale hlavne vďaka nemu sa rozhýbala hra Trnavy. Kým dovtedy do to bolo statické, tak s jeho prítomnosťou hra domácich výrazne ožila. Neúnavne ťahal akcie po ľavej strane, prihral na víťazný gól Vyskočilovi, ktorému ponúkol aj šancu na hetrik.

Útočníci

Jiří Böhm (Nitra) – Tento český útočník prišiel do Nitry už po začiatku jarnej časti, preto treba oceniť jeho rýchlu aklimatizáciu. Už v minulých zápasoch sa ukazoval ako posila a proti Myjave bol najdôležitejším hráčom Nitry. Odviedol na hrote útoku skvelú prácu, vybojoval pokutový kop a fantasticky vysunul Mikuša pri druhom góle.

Róbert Vittek (Slovan) – Vynikal hlavne v oboch pokutových územiach. V tom súperovom sa dvakrát gólovo presadil, čím sa dostal do Klubu ligových kanonierov, keďže ten druhý bol v súčte jeho stým v najvyšších súťažiach na Slovensku, Nemecku, Francúzsku a Turecku. Pomáhal aj obrane, keď vyhral veľa defenzívnych hlavičiek a raz odkopol loptu z prázdnej brány.

Martin Vyskočil (Trnava) – Vrátil sa do Trnavy v zime, hoci v lete ho poslali z klubu preč. Vzhľadom na impotentnosť iných útočníkov Spartaka sa dostal do základnej zostavy a miesto v nej si vypýtal na dlhšie. Najprv využil veľkú chybu Ramóna a v druhom polčase pridal aj druhý gól, keď sa skvele zbavil Kleščíka. Mal aj dobrú šancu na hetrik, no prestrelil.

V diskusii vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.