Main Content

NHL.COM: Chára by mal vyhrať Norrisovu trofej!

sobota, 29. marec 2014 15:58 | Autor: Jakub Mihálik

NHL.COM: Chára by mal vyhrať Norrisovu trofej!
NHL.COM: Chára by mal vyhrať Norrisovu trofej! | zdroj: © TASR

Oficiálna stránka NHL prišla v piatok s článkom, podľa ktorého by si Norrisovu trofej pre najlepšieho obrancu základnej časti NHL zaslúžil slovenský kapitán Bostonu Bruins, Zdeno Chára.

Hoci Zdeno Chára nefiguruje v štatistikách obrancov najprestížnejšej hokejovej súťaže na prvých priečkach, Corey Masisak z nhl.com tvrdí, že práve obrovitý obranca spod Tatier by mal získať prestížne ocenenie pre najlepšieho zadáka súťaže. 

Svoj názor opiera o fakt, že kapitán Bostonu doviedol svoj tím k najlepším defenzívnym číslam v lige, a to aj napriek tomu, že od decembra Zdeno nemôže počíta ť s pomocou jeho obrannej dvojičky, Dennisa Seidenberga. Boston v tejto sezóne v doterajších 73 zápasoch inkasoval len 153 gólov, čo je suverénne najmenej z celej súťaže, vďaka čomu Bruins útočia na Prezidentskú trofej pre najlepší tím základnej časti NHL. 

Odborník nhl.com  si je vedomý, že Zdeno nedosahuje produktivitu (35 bodov) svojich ofenzívnejších kolegov ako Erik Karlsson (69 bodov), Duncan Keith (57), či PK Subban (50 bodov) a neprekáža mu ani fakt, že Zdeno nedosahuje taký ice-time ako Ryan Sutter z Minnesoty, v tom, aby označil slovenského hokejového reprezentanta za hráča, ktorý by mal trofej získať.

V prospech Cháru podľa nhl.com hovorí fakt, že je najúspešnejší v získavaní puku, keď jeho tím čelí vhadzovaniu vo vlastnej tretine a v zmene vlastnej nevýhody na následné strely v ofenzívnej časti hry. Chára má podľa redaktora síce slabšie čísla, no nič to nemení na fakte, že je „najlepší všestranný obranca v lige“. 

Zdeno Chára, ktorý trofej vyhral už v roku 2009 a odvtedy sa dvakrát dostal do finálovej trojice, tak po piatich rokoch figuruje u odborníkov opäť ako kandidát číslo 1 na zisk trofeje, ktorú v histórii ligy vyhrali len dvaja Európania.