Main Content

Analýzy 19. kola Premier League: Kompletný program

nedeľa, 26. december 2010 02:22 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 19. kola Premier League: Kompletný program
Analýzy 19. kola Premier League: Kompletný program | zdroj: SITA

Anglická Premier League pokračuje ako jediná zo špičkových európskych líg napriek tomu, že prebiehajú Vianočné či novoročné sviatky. Počas 26. a 27. decembra sa odohrá kompletné 19. kolo, ktoré je plné zaujímavých zápasov. Divákov však bude určite najviac zaujímať pondeľňajšie derby medzi Arsenalom Londyn a úradúdujúcim majstrom FC Chelsea. Ako je na našom webe tradíciou napísali sme pre vás analýzu ku všetkým zápasom. Budeme radi, keď sa podelíte o vaše tipy v diskusií pod článkom...


Nedeľa


Fulham - West Ham, 13.00

Už minulý víkend sme skúšali víťazstvo West Hamu v Blackburne, ale Kladivári iba remizovali. Našu dôveru do nich vkladáme opäť, pre menej odvážnych radíme tip s remízovou poistkou. Dôvodom je 10 remíz Fulhamu v prebiehajúcej sezóne. Vzájomné zápasy od pôsobenia oboch tímov v Premier League vyznievajú jednoznačne v prospech hostí, Hammers zvíťazili z 8.zápasov na pôde Fulhamu 5-krát, prehrali iba raz. Myslíme si, že je vhodný čas na vylepšenie štatistík Hammers.

Blackburn - Stoke

Za čias Sama Allardycea sme Rovers zvykli považovať na domácom trávniku za ťažko zdolateľný tím. Náš názor sa však po výmene trénera mení. Steve Kean má síce job do konca sezóny istý, ale Blackburn pod jeho vedením nezaznamenal najlepší štart. Domáca remíza s West Hamom zanechala v očiach fanúšikov obavy. Hráči stáli za bývalým trénerom a momentálna situácia v kabíne pôsobí chaoticky, niektorí hráči ako napr. kapitán Chris Samba, rozmýšľajú nad odchodom z klubu. O tímovom duchu len ťažko možno hovoriť.

Hostia zo Stoke by mohli situáciu využiť, za menší vklad by sme skúsili tipovať ich víťazstvo.

Blackpool - Liverpool - ODLOŽENÉ

Blackpool aj Liverpool nazbierali v doterajšom priebehu sezóny zhodne po 22 bodov. Budeme sa opakovať, ale štatistika hostí na trávnikoch súperov v roku 2010 nepustí, len 5 víťazstiev z 28 zápasov je naozaj málo. Do zostavy hostí sa vrátia Steven Gerrard a Daniel Agger, ale aj títo dvaja hráči boli vo väčšine z týchto 28 zápasov súčasťou základnej zostavy, preto obrat výkonu o 100 percent nemožno čakať. Poveternostné podmienky v Blackpoole sú drsné a domácim hráčom budú vyhovovať viac ako hosťom.

Liverpool presne pred rokom podľahol v podobnom počasí aj v Portsmouth, Blackpool sa nám zdá v tomto prípade ešte dôveryhodnejší, preto skúsime tipovať víťazstvo domácich.

Bolton - West Brom

Oba tímy si doteraz počas sezóny dokázali len jedenkrát udržať v zápase čisté konto, preto prvý náš tip bude, že oba tímy v zápase skórujú. V zápase dávame viac dôvery Boltonu, ktorý by mal využiť domáce prostredie.

V zápase by mohli taktiež diváci vidieť vyšší počet gólov ( 3 a viac).

Everton - Birmingham, 16.00 - ODLOŽENÉ

Tento zápas naopak predpokladáme, že veľa gólov neprienesie. Everton síce prekvapujúco zvíťazil na trávniku Manchestru City, stále má však na konte iba 4 víťazstvá po 18.odohratých kolách. Oba tímy sú blízko pásma zostupu, na konte majú zhodne po 9 remíz, v tomto zápase by si mohli pripísať 10.remízu v poradí. Birmingham vonku ešte doteraz nezvíťazil a Everton má z tímov Premier League 4.najhoršie štatistiky v domácich zápasoch, z 10 zápasov získal iba 9 bodov.

Manchester United - Sunderland, 16.00

Červení diabli zrejme o sezónnu neporaziteľnosť neprídu ani po tomto zápase. Sunderland v minulom ročníku dokázal na Old Trafford takmer prekvapiť, prehral až v nadstavenom čase vlastným gólom Antona Ferdinanda 2:1. Herná stratégia hostí bude jasná, defenzíva a kontraútoky. Manchester United je doma presvedčivý, 8 víťazstiev z 9.zápasov a 25 strelených gólov hovorí za všetko. Najviac nám zostala v pamäti nádielka do siete Blackburnu 7:1. Kurz na víťazstvo domácich nemá pre nás hodnotu, za menší vklad by sme skúsili prekvapenie s remízovým koncom.

Newcastle - Manchester City, 16.00

Manchester City domácou prehrou s Evertonom premrhal šancu dostať sa na čelo tabuľky. Ako tak sa utriasli aspoň veci okolo Carlosa Teveza, chýbať bude Kolo Toure, ktorý videl v zápase s Toffees červenú kartu. Newcastle naposledy triumfoval na domácom trávniku nad FC Liverpool pod vedením nového manažéra. Tento zápase je na tipovanie naozaj ťažký, V domácom tíme vládne eufória, v tíme hostí rozčarovanie. Nádeje vkladáme viac do hostí, ich štatistiky na pôde Newcastlu sú výborné, 6 víťazstiev a 2 remízy z 8.zápasov. Manciniho tím má najvyššie ambície, preto víťazstvá sa očakávajú v každom zápase. Káder na to rozhodne majú.

Wolves - Wigan, 16.00

Šesťbodový zápas. Oba kluby sú závislé na víťazstvách a len víťazstvá ich udržia v kontakte s ostatnými klubmi. Wolves budú mať výhodu domáceho prostredia a vlastných fanúšikov na Molineux Stadium nebudú chcieť sklamať. Hostia sa budú snažiť minimálne o remízu. Wigan strelil doteraz len 13 gólov, zo všetkých účastníkov ligy najmenej. S takouto vizitkou sa však ťažko v zápasoch so súperom darí držať krok.

Aston Villa - Tottenham, 18.30

Spurs, na 5.mieste, sa snažia držať krok s klubmi bojujúcimi o titul a vybojovať si miestenku do Ligy majstrov, na Chelsea strácajú momentálne 4 body. Aston Villa sa chce dostať z 15.miesta do pokojných vôd a vyhnúť sa boju o záchranu. Tímy síce delí v tabuľke až 10 miest, avšak iba 7 bodov.

Aston Villa dokázala vo Villa Parku remizovať už s Manchestrom United a Chelsea, nepredpokladáme, že Spurs si povezú domov 3 body. Hotspur vonku zvíťazili iba v troch prípadoch, vrátane famózneho trimfu na trávniku Arsenalu, ale s prehrou odchádzali z Manchestru United, West Hamu, či Boltonu. Súperi sa pravdepodobne o body podelia.


Pondelok


Arsenal - Chelsea

Ak chce Arsenal reálne pomýšľať na titul, mal by tento zápas vyhrať. Gunners hrajú pohľadný futbal, uvidíme, či bude aj účinný v zápasoch proti najväčším konkurentom. Arsenal má za sebou zápas na Old Trafford, hraný 13.decembra, ich výkon nebol zlý, avšak United sa zdal byť v rozhodujúcich okamihoch o sekundu rýchlejší a to znamenalo ich tesné víťazstvo 1:0.

Arsenal má mladý tím, ktorý však predvádza neuveriteľný výkonnostný pokrok vo veľmi krátkom časovom období. Gunners túžia po víťazstve a potvrdiť svoj výkonnostný rast, 3 body v zápase s Chelsea by preto boli vynikajúcim povzbudením.

Carlo Ancelotti sa už v 5.zápasoch bezmocne prizeral tomu, ako jeho zverenci nezvíťazili, na Stamford Bridge sa hovorí o akejsi mini kríze. Káder sa však dáva dokopy a svitá na lepšie časy. K dispozícii je už Frank Lampard, onedlho by mali pribudnúť aj John Terry a Michael Essien. Domáci sa musia mať na pozore pred Drogbom, ktorý v 13. zápasoch proti Gunners nastrielal až 13 gólov. To už niečo naznačuje, preto musíme po tomto tipe jednoznačne ísť. V konečnom dôsledku dávame viac šancí hosťom, v zápase by mohli rozhodnúť väčšie skúsenosti.