Main Content

Bayern Mníchov získal titul, ale nemá dôvod na veľké oslavy

streda, 26. marec 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Bayern Mníchov získal titul, ale nemá dôvod na veľké oslavy
Bayern Mníchov získal titul, ale nemá dôvod na veľké oslavy | zdroj: © TASR

Už je to oficiálne potvrdené, Bayern Mníchov získal svoj 24-ligový titul. Výhra v Berlíne s Herthou zabezpečila nedostižný náskok, lenže čerství majstri si nemôžu titul vychutnať, a to nielen kvôli nabitému programu.

Komentár Filipa Chudého

Po minulosezónnom treble, keď Bayern popri hlavných domácich triumfom zdvihol nad hlavu aj pohár pre víťaza Ligy majstrov, sa v tejto nič iné ako obhajoba nečakala. Hlavne na domácej scéne bolo vyhrávanie povinnosťou, veď konkurencia nemala mať žiaden nárok. A v skutočnosti ani nemala. Už po minulej sezóne mal Bayern Mníchov na svojho snáď jediného reálneho prenasledovateľa, Borussiu Dortmund, náskok 25 bodov a pred touto sa situácia v hráčskych kádroch ešte viac priklonila na stranu Bayernu.

Mario Götze prestúpil priamo na linke najlepších nemeckých mužstiev, pričom to bolo oznámené ešte pred semifinále minulej edície Ligy majstrov. 37 miliónov eur v žiadnom prípade nemohlo pre Dortmund nahradiť Götzeho, čo sezóna v plnej miere ukázala. A predstavitelia nemeckého majstra zašli ešte ďalej, keď chceli aj druhú najväčšiu hviezdu svojho konkurenta, ktorú aj získali, hoci Robert Lewandowski príde až od budúcej sezóny. Týmto si sami odpísali najväčšieho domáceho rivala v „boji“ o titul.

Má preto vôbec čerstvo dosiahnutý titul nejakú cenu? Odpoveď je jednoduchá, určite má, ako každá trofej, lenže v žiadnom prípade nemá chuť opojného víťazstva. A hoci Bayern prepísal, či prepíše v tejto sezóne snáď všetky rekordy, tak tohtoročný ligový triumf nebude mať pre nikoho z oslavujúcich takú chuť, akoby bol získaný v poslednom kole a ešte lepšie v poslednej minúte sezóny. Víťazstvá v úplnom závere totiž chutia najkrajšie, čo potvrdí každý, kto ich zažil na vlastnej koži.

Hráči, tréneri, fanúšikovia a funkcionári Bayernu navyše ani nemôžu teraz poriadne sláviť, keďže sezóna ešte ani zďaleka neskončila. Už v sobotu hrajú proti Hoffenheimu a o necelý týždeň v Lige majstrov na pôde Manchestru United. Aj keď treba priznať, že vzhľadom na výkonnosť najbližších súperov, by v týchto zápasoch mohli s nadľahčením nastúpiť aj "pod parou".

Za výkony v tejto sezóne Bundesligy si Mníchovčania titul absolútne zaslúžili, ale tým že prišiel takto skoro, nielenže nie je čas oslavovať, ale ani sa tento presvedčivý triumf nedá dostatočne vychutnať. To je daň za úspech, ktorú musí Bayern zaplatiť, čo je trochu irónia, keďže už bývalý šéf klubu Uli Hoeness ich neplatil...

V diskusii sa vyjadrite, čo hovoríte na Bayern v tejto sezóne Bundesligy?