Main Content

Ideálna jedenástka európskych trávnikov na základe formy

utorok, 25. marec 2014 12:04 | Autor: Jakub Mihálik

Ideálna jedenástka európskych trávnikov na základe formy
Ideálna jedenástka európskych trávnikov na základe formy | zdroj: © TASR

Po európskych trávnikoch behá nespočet kvalitných futbalistov. Ktorí z nich sú za uplynulé štyri týždne v najlepšej forme? Pozrite si ideálnu jedenástku európskych trávnikov.

Brankár:

Tim Howard (Everton) – Everton v tejto sezóne opäť robí tabuľkové problémy anglickým veľkoklubom a nemalú zásluhu na tom má americký gólman Tim Howard. Tento víkend prispel Howard k víťazstvu nad nebezpečným tímom Swansea viacerými ukážkovými zákrokmi. Everton tak ťahá šnúru troch víťazstiev v rade, vďaka čomu boj o predkolo Ligy majstrov nie je úplne stratenou záležitosťou.

Obrancovia:

Giorgio Chiellini (Juventus) – Juventus už prakticky môže oslavovať titul v Serii A a po dvoch dobrých výkonoch, si zaslúži svojho nominanta aj za Európsku ligu. Jednoznačne najväčšou oporou nepriepustnej defenzívy Juventusu je Giorgio Chiellini. Juve vďaka nemu neinkasovalo v 5 ligových zápasoch za sebou a v dvojzápase s Fiorentinou v Európskej lige inkasovala Signora Vecchia len raz. Aj vďaka tomu je Giorgio v súčasnosti jedným z najlepších stopérov Európy.

Martin Škrtel (Liverpool) – Slovenský reprezentačný kapitán je v tomto roku skutočným dominátorom šestnástkového priestoru, a to či už v obrane, alebo útoku.

Cesar Azpilicueta (Chelsea) – Španielsky krajný obranca, Cesar Azpilicueta, sa v kádri The Blues pomaly vypracováva na jedného z najlepších bekov v Premier League. Prispeli k tomu najmä uplynulé týždne, ktoré Cesar odohral v základnej zostave, na úkor Ashleyho Colea. Naposledy proti Arsenalu totálne vymazal krídelnú hru Gunners a sám hrozil útočnými výpadmi, na ktoré sme si u Baska už zvykli. Nominácia do Brazílie by mu ujsť rozhodne nemala.

Stredopoliari:

Ivan Rakitić (Sevilla) – Najlepšiu formu v španielskej lige má prekvapivo FC Sevilla, ktorá vyhrala 5 zápasov v rade. Španielsky klub ťahá najmä stred poľa, na čele s Ivanom Rakitičom. Chorvát je produktívny najmä, čo do gólových asistencií, no nezaostáva ani strelecky. Niet divu, že po stredopoliarovi poškuľuje viacero európskych veľkoklubov, vrátane Manchestru United. Sevilla sa po neúspešnom začiatku sezóny zdvihla a momentálne útočí nielen na prvú štvorku La Ligy, ale aj v Európskej lige.

Yaya Touré (Manchester City) – Životnú sezónu zažíva opora Citizens, reprezentant Pobrežia Slonoviny, Yaya Touré. Citizens viackrát strelecky potiahol tento stredopoliarov, hoci v útoku žiari viacero hviezdnych forvardov. Vo víkendovom zápase sa blysol hetrikom, vďaka čomu sa dostal na úroveň 16 gólov v sezóne, čo znamená tretie miesto v streleckej tabuľke. Touré dominuje v strede zálohy a na tejto pozícii patrí jednoznačne k svetovej špičke. 

Angel Di María (Real Madrid) – Jeden z najväčších prerodov v súčasnom futbale sme v tejto zaznamenali u Argentínčana Angela Di Maríu. Čistokrvný krídelník sa po príchode Balea zaradil do stredovej formácie, kde mu to svedčí nad očakávanie. Di María sa prezentuje takmer nevyčerpateľným fyzickým fondom, je kreatívny a nebojí sa odvádzať čiernu robotu. Ancelotti pravdepodobne ani nečakal, že to Angelovi pôjde na tejto pozícii až tak dobre. Potvrdil to v prvom polčase El Clásica, v ktorom posadil dvakrát prihrávku Benzemovi ako na podnose. 

Frank Ribéry (Bayern Mníchov) – Staré miesto Angela Di Maríu z čias pôsobenia v drese Benfiky, na ľavom krídle, v súčasnej forme okupuje Frank Ribéry. Bayern doslova dominuje Nemecku a ďaleko mieri aj v Lige majstrov. Frank sa po miernom zvoľnení na prelome rokov opäť dostáva do formy, ktorá ho zaradila medzi troch najlepších hráčov za rok 2013. 

 

Útočníci:

Lionel Messi (Barcelona) – Messi je späť! Fanúšikovia Barcelony sa momentálne opäť môžu tešiť z výbornej formy argentínskeho útočníka po tom, čo sa vystrábil z väčších i menších zranení. Od začiatku februára je to opäť Messi spred minulých sezón, keď zaznamenal 13 ligových gólov v 7 uplynulých zápasoch. Najviac svietia jeho dva posledné gólové zápisy, keď Almerii i potom Realu vsietil hetrik. Napriek tomu, že Messi vynechal značnú časť sezóny, je už s 21 gólmi na treťom mieste v tabuľke strelcov Primera División.

Zlatan Ibrahimović (PSG) – Jednoducho Zlatan! Ibrahimović zrie ako víno a už v pokročilom futbalovom veku sa dostáva na kariérny vrchol. Momentálne drží krok s Ronaldom a Suarezom v súboji o Zlatú kopačku, ťahá PSG do semifinále Ligy majstrov i k domácemu titulu a dáva tak zabudnúť na nevydarenú švédsku baráž o MS. 

Luis Suarez (Liverpool) – Jednoznačne najlepším strelcom Premier League a vlastne aj všetkých top líg Európy je Uruguajčan Luis Suarez. Vo víkendovom zápase sa Suarez opäť prezentoval hetrikom, čím sa dostal na úroveň 28 ligových gólov. Suarez je navyše produktívny aj v pozícii nahrávača a vďaka nemu Liverpool útočí na titul a momentálne sa môže pochváliť druhou najlepšou ofenzívou spomedzi všetkých tímov TOP 5 líg Európy, s 3-gólovou stratou na Barcelonu.

Odporúčané články