Main Content

Ideálna zostava 23. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

utorok, 25. marec 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 23. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 23. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

V tomto kole prišlo k zaujímavej konfrontácii prvých s poslednými. Slovan proti Dunajskej Strede nezaváhal, no Trenčín proti Nitre áno. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Pavol Penksa (Dunajská Streda) – Keby nebolo Penksu, tak Dunajská Streda odíde z Bratislavy s veľkým nákladom. Dlho držal hostí v hre, keď v prvom polčase sa hralo takmer stále pred jeho bránou, ale inkasoval až na konci. Ani za jeden inkasovaný gól nemôže, naopak, hlavne pri zakončeniach Peltiera, Soumaha či Vitteka sa vytiahol.

Obrancovia

Nicolas Gorosito (Slovan) – Slovan proti Dunajskej Strede dominoval, lenže víťazstvo mu musel zariadiť až Gorosito, ktorý bol v správnom čase na správnom mieste a Peltierovu prihrávku nemal problém poslať do brány. Argentínsky obranca okrem stopérskeho postu hral v zápase aj pravého obrancu a na oboch postoch obstál.

Jaroslav Kostelný (Nitra) – Nastúpil premiérovo s kapitánskou páskou a svojim spoluhráčom išiel príkladom. V Trenčíne nevypustil žiaden súboj, hral obetavo a domácim výrazne strpčoval život. Nitra hrala dobre v obrane a zaslúžene si z Trenčína vezie bod, ktorý jej môže pomôcť k záchrane.

Peter Šulek (Myjava) – Myjavčania proti Banskej Bystrici boli lepší počas celého zápasu, lenže nechýbalo veľa a nevyhrali by. Proti tomu bol Šulek, ktorý doslova pripravil víťazný gól zápasu. V 81.minúte zobral loptu, prešiel okolo Klimenta, na zem si položil Vajdu a prihral Urgelovi pred bránu, ktorý už nemal problém rozvlniť sieť.

Stredopoliari

Erik Daniel (Myjava) – V prvom polčase išlo prakticky všetko po pravej myjavskej strane, kde operoval aktívny Daniel. Mal veľmi dobrý ťah na bránu, predviedol viacero dobrých akcií a centrov. Všetko to spojil pred prvým gólom, keď strieľaným prízemných centrom našiel Kosíka pred prázdnou bránou.

Matúš Mikuš (Nitra) – Postupne sa rozohráva, ale už teraz ukazuje na ihrisku dosť, pretože futbal hrať vie. Hlavne v spolupráci s mladým Špalekom výrazne podkuroval obrane Trenčína. S jeho pohyblivosťou a napádaním mali domáci problémy a odmenou mu bol vyrovnávajúci gól práve po Špalekovej prihrávke.

Seydouba Soumah (Slovan) – Na jar má veľmi dobrú formu, ale stále neukazuje všetko. Slovan výrazne herne dominoval s jeho veľkým prispením, lenže hlavne vo finálnej fáze ešte nie je zladený so spoluhráčmi. Prihral na gól Vittekovi, ale tých asistencií mohol mať výrazne viac. A tiež mohol streliť aj zopár gólov, pričom hlavne jeho skvelé sólo sa pýtalo do brány.

Tomáš Ďubek (Ružomberok) – Ak má svoj deň, potom je so súperom zle nedobre. A Žilina to teraz pocítila na svojej koži, pretože všetky góly do jej siete majú Ďubekov rukopis. Na prvý umne prihral Lovásovi, pri druhom kopol rohový kop presne na Tawambocu hlavu a tretí, ktorý bol nakoniec víťazný, strelil sám.

Útočníci

Leandre Gael Tawamba Kana (Ružomberok) – Pri hre Ružomberka je rozdiel, či Tawamba hrá, alebo nehrá. Po zdravotných problémoch nastúpil proti Žiline a pomohol rozhodnúť zápas. Dobrou prácou na hrote útoku si pred prvým a tretím gólom domácich pripísal pomyslenú druhú asistenciu a druhý gól sám hlavou strelil.

Róbert Vittek (Slovan) – Bol to z jeho strany na jar najlepší výkon, keď si s hráčmi DAC robil niekedy čo chcel. Strelil gól, trafil do žrde, raz od žrde aj do brány, ale ukážkové zakončenie neplatilo pre ofsajd. Jedinou výčitkou môže byť to, že nedal viac gólov, pretože šancí mal dosť, ale aspoň sa do nich dostal a po zranení v príprave sa stále zlepšuje.

Pavol Kosík (Myjava) – Kvalitnej obrane Banskej Bystrice robil v zápase značné problémy. Už na začiatku zápasu po Danielovom centri mieril hlavou z ťažkej pozície veľmi dobre, ale Budinský jeho hlavičku vytiahol ešte aspoň na brvno. O pár minút už Danielov center využil a otvoril skóre.

V diskusii vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.