Main Content

Spartak Trnava - prvý slovenský futbalový klub s vlastnou TV

nedeľa, 16. marec 2014 11:16 | Autor: Silvia Petrašková

Spartak Trnava - prvý slovenský futbalový klub s vlastnou TV
Spartak Trnava - prvý slovenský futbalový klub s vlastnou TV | zdroj: © TASR

Barca TV, MUTV, či Chelsea TV – popredné športové televízie veľkých futbalových klubov. Vo svete nič výnimočné u nás rarita. No dočkali sme sa! Prvým slovenským futbalovým klubom s vlastnou klubovou športovou televíziou sa nemohol stať nik iný, než trnavský Spartak.

Klub s najväčšou diváckou základňou, dlhoročnou futbalovou tradíciou a smelými víziami do budúcna. Najskôr to bola len myšlienka, no vo februári 2014 sa stala realitou. Spartak TV, klubová televízia FC Spartaku Trnava začala naplno svoje športové vysielanie.

Futbalový klub Spartak Trnava vstúpil do nového roka skutočne svižne. Už minulý rok bola zahájená výstavba City Areny, nového miestneho futbalového štadióna a pred mesiacom uzrela svetlo sveta ďalšia pripravovaná novinka, vznik vlastnej televízie. „Majitelia klubu už dlhšie avizovali vznik klubovej televízie, už niekoľko mesiacov sme držiteľmi televíznej licencie. Načasovanie jej spustenia je v súvislosti s výstavbou štadióna, po ktorého dokončení bude televízia pripravená na stopercentnú kvalitu vysielania. Chceme byť profesionálni,“ uviedol v nedávnom exkluzívnom rozhovore pre šport7 PR a event manažér FC Spartaku Trnava Marek Ondrejka.

Novovzniknutá športová televízia sa už postupne dostáva do hlavného programu slovenských televíznych poskytovateľov a svoju už teraz veľmi pestrú ponuku programovej štruktúry naďalej obohacuje. „V súčasnosti vysielame na 33. kanáli v kvalite HD, ale i SD. Terestriálne si nás naladiť môžu diváci od Piešťan, cez Hlohovec, Trnavu a Galantu. V týchto dňoch sa dostávame k poskytovateľom televíznych služieb. Už sme vo Swane a v najbližších dňoch budeme už aj v Magiu. Celé to prišlo veľmi rýchlo, spustili sme vysielanie a teraz ho budeme už len vylepšovať. Vysielame v dvoch denných blokoch. Ráno od ôsmej do dvanástej a podvečer od piatej do deviatej. Samozrejme, v prevažnej miere je program zameraný na dianie v klube, ale priestor postupne dostanú aj súťaže, videoklipy, či futbal z regiónu.“

Domovom tejto novej športovej televízie sú zatiaľ len externé prepožičané štúdia. V budúcnosti sa však televízne štúdio Spartaku TV presunie na novovybudovaný futbalový štadión. Momentálne využívame externé štúdiá a strižne. Na novom štadióne budeme mať vlastné moderné televízne štúdio a potrebné zázemie.“

Spartak Trnava je klubom, ktorý má tie najlepšie predpoklady pre vytvorenie pevných futbalových základov aj do budúcnosti. Všetky zaintervenované osoby klubu neustále pracujú na tom, aby Trnavčania pretavili svoje odvážne plány tak na ihrisko, ako aj mimo neho. Výstavba nového futbalového štadióna a vybudovanie vlastnej nezávislej klubovej televízie je reálnym dôkazom toho, že „bíli andeli“ to s upevnením si primátu jedného z najlepších futbalových klubov Slovenska myslia vážne. Sme radi, že sme na Slovensku prví. Veľký klub má mať svoju televíziu. Aj z historického hľadiska sa za taký považujeme. Naši fanúšikovia si ju zaslúžia. Ktokoľvek príde po nás, hovoriť sa vždy bude ako o prvom Spartaku. Na druhej strane, budeme radi, ak pribudnú aj ďalší, lebo konkurencia je tou najlepšou motiváciou pre nás do ďalšej práce a kvality,“ dodal na záver PR a event manažér FC Spartaku Trnava.