Main Content

Keď chcú hráči vyhodiť trénera, vyhodia ho! Ukázali to v Senici

sobota, 15. marec 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Keď chcú hráči vyhodiť trénera, vyhodia ho! Ukázali to  v Senici
Keď chcú hráči vyhodiť trénera, vyhodia ho! Ukázali to v Senici | zdroj: © TASR

Neprešli ani dva týždne jarnej časti Corgoň ligy a už tu máme prvú trénerskú zmenu. Odhodlali sa k nej v Senici, keď mladého trénera Eduarda Pagáča nahradil renomovaný Pavel Hapal. Čo bolo za tým?

Komentár Filipa Chudého

FK Senica sa veľmi rýchlo prepracovala do slovenskej špičky. Po odkúpení licencie od Interu Bratislava sa v prvom roku svojej ligovej existencie najprv Seničania iba učili za pochodu, ale 6.miesto bolo aj tak výrazne nad plán. Lenže v Senici mali ešte väčšie ambície a hneď v nasledujúcom ročníku hrali reálne o titul a nebyť skvelej jari belasých, tak by ho aj mali. Ale týmto sa Senica zaradila medzi kluby našej špičky, čo následne potvrdilo štvrté a opäť druhé miesto.

A majiteľ Vladimír Levársky má ešte väčšie ciele, ku ktorým sa chce dopracovať pekným futbalom, ktorý budú hrať odchovanci klubu a na modernom štadióne. Záhoráci vo veľkom investujú do infraštruktúry a majú aj silné mládežnícke výbery. Tie patria medzi najlepšie na Slovensku a prví odchovaní hráči by už mali dostávať šance v prvom mužstve. Vlastne aj preto prišiel v lete ku kormidlu Eduard Pagáč, majúci výsledky v senickom doraste a tiež všetko podporené ofenzívnou hrou.

No dorast je dorast a muži sú muži, čo si majiteľ klubu neuvedomil. Pagáč je určite dobrý tréner, majúci plnú hlavu vedomostí, no nemajúci skúsenosti, čo skúsení hráči Senice využili. Tí Pagáča totiž neakceptovali ako autoritu a príchod športového riaditeľa Vrťa na lavičku počas jesene ešte viac podkopalo pozíciu mladého 35-ročného trénera. Vlastne treba povedať, bolo prekvapením, že Pagáč prežil tak dlho.

Terajšie angažovanie Pavla Hapala je iba logickým vyústením situácie, pretože on sa stal hlavným kandidátom na post trénera Senice už po prvom jarnom kole, keď sa bol podľa vlastným slov len náhodou pozrieť na zápas Senica-Zlaté Moravce (2:1). A hoci to náhoda byť mohla, tak vedenie Senice už v tom čase „odvolalo“ Pagáča. Ale urobiť to oficiálne po výhre by vyznelo hlúpo, preto si počkali na prvú prehru, ktorá prísť musela, lebo hráči to evidentne chceli.

Už ich výkon proti ViOn-u bol slabý a zachránila ich (trénera) iba strelecká nemohúcnosť hostí v prvom polčase, lenže Dukla už taká nebola. Banská Bystrica prešla cez Senicu ako parný valec, pretože hrala so srdcom. Aby som zas nekrivdil všetkým Seničanom, tak niektorí sa snažili, no v žiadnom prípade nie nosní hráči. Reprezentant Kóňa si svojím výkonom vypýtal trvalý vyhadzov aj zo širšieho kádra reprezentácie a Piroska si to svoje opäť odchodil. Keď sa k tomu pridali opätovne slabučké výkony zimných posíl a niektorých legionárov, nemohlo to skončiť inak.

Hráči opäť dokázali, že to oni si vyberajú trénera. A hoci angažovanie Hapala môže klubu iba pomôcť, tak by vedenie nemalo zabúdať ani na hráčov. Veď tým ako (ne)hrali, výrazne poškodili imidž a ambície sympatického klubu. 

V diskusii sa vyjadrite, čo hovoríte na prvú jarnú trénerskú zmenu?