Main Content

Slovenský majster sa poriadne strápnil, viac sa už nedalo

piatok, 14. marec 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Slovenský majster sa poriadne strápnil, viac sa už nedalo
Slovenský majster sa poriadne strápnil, viac sa už nedalo | zdroj: © TASR

Hokejová Extraliga pozná prvých dvoch semifinalistov, ale pozná už aj porazených. Jedným z tých najväčších je súradujúci majster zo Zvolena. Ale v HKM si zjedli iba takú polievku, akú si aj navarili.

Komentár Filipa Chudého

V tejto sezóne to v hokejovej Extralige nešlo viacerým klubom, lepšie povedané, takmer všetkým. No niekto v tomto marazne „vynikal“ ešte viac. Žilina si koleduje o nižšiu súťaž a Trenčín by si ju zaslúžil za túto sezónu tiež. Lenže toto sú prípady ekonomicky mŕtvych klubov. Iný prípad je Zvolen. Ten vstupoval do sezóny ako úradujúci majster, ktorý nemá väčšie problémy s prežitím. Preto je jeho hanba ešte znásobená.

Minulá sezóna bola pod Pustým hradom ukážková. Peter Mikula zostavil mužstvo zo značnej miery z odchovancov, ktoré išlo celú sezónu ako dobre naolejovaný stroj. Zisk titulu bol zaslúženou odmenou. Lenže pred novou sezónou dostal Mikula „odmenu“ od vedenia klubu, ktoré ho vyhodilo. Dôvod bol jednoduchý slovenský. V dozornej rade klubu je otec Škrečko a v kádri bol brankár syn Škrečko. A tréner Mikula mal tú „drzosť,“ že si vybral na post jasnej jednotky brankára Šimka, ktorý vychytal titul.

Vyhadzov pre Mikulu bol prvým hlúpym krokom a druhý prišiel okamžite na to. Čerstvý slovenský majster, čiže klub s nejakým kreditom, angažoval trénera, o ktorom nikto predtým ani nepočul. Čech Lubomír Oslizlo rýchlo potvrdil, prečo je tréner bez mena. Nielenže dostal padáka už po 11.kole, ale jeho letná príprava sa prejavila na celej sezóne, čiže presne tak, ako tá Mikulova o rok skôr, lenže tá vysoko pozitívne. Situáciu mal zachrániť Július Šupler, ale keď je niečo mŕtve, tak nepomôže už nikto. Rozbehol sa kolotoč zranení, čo bolo logické, pretože tie vznikajú v dôsledku slabej pripravenosti hráčov.

Ale v žiadnom prípade za všetko nemôže iba hlúpy manažment, či slabučký český tréner. Minimálne rovnaký podiel na všetkom majú aj hráči. Pritom káder mal takmer to isté zloženie ako v majstrovskej sezóne. Ale ako to už býva zvykom, tak hokejistom napršalo do nosa. Mysleli si o sebe, že sú majstri sveta, pritom boli iba majstri „okresu.“ Klubovému hokeju chýba medzinárodná konfrontácia, tak by Zvolenčania hneď uvideli, kde sú, keby ich prefackali (pod)priemerné zahraničné kluby.

Prehra s Nitrou 4:0 na zápasy bola iba logickým vyústením zvolenských výkonoch. V tomto roku odohrali 24 zápasov a vyhrali len úbohé štyri. V play-off dali jej útočníci v súčte jeden gól, čo ani nepotrebuje komentár. Z tribún sa na to všetko pozerala posledná hŕstka rodinných príslušníkov hráčov, hoci vlastne sa ani oni nemali na čo pozerať. Zvolen sa rozlúčil so sezónou bez streleného gólu, bez fanúšikov na tribúnach, ale s dobrým pocitom. Je totiž koniec celosezónneho strápňovania sa.

V diskusii sa vyjadrite, čo hovoríte na sezónu slovenského majstra?