Main Content

Analýzy 16. kola Primera Division: Výber zaujímavých zápasov

sobota, 18. december 2010 13:01 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 16. kola Primera Division: Výber zaujímavých zápasov
Analýzy 16. kola Primera Division: Výber zaujímavých zápasov | zdroj: SITA

Španielská Primera Division pokračuje cez víkend kompletným 16. kolom. Pripravili sme pre vás analýzu k štyrom veľmi zaujímavým zápasom. Nech sa páči...


Sobota


Villareal – Mallorca, 18.00

Hoci už Michael Laudrup zorganizoval s Mallorcou nejaké tie oslnivé víťazstvá, nemyslíme si, že sa niečo podobne udeje aj proti Villarealu.

Ostrovania už tradične podávajú dobré výkony na domácej pôde, ktoré ich udržujú v posledných sezónach nad vodou. A z času na čas zoberú body na San Moix aj tým najlepším.

Víťazstvá vonku vo Valencii a Sevilly boli podporené skvelou domácou remízou s Realom a vonku s Barcelonou, takže zápas na El Madrigal by Mallorce nemal naháňať žiaden strach.

V skutočnosti strach bude to posledné čo môžeme od nich čakať, spomínajúc na to, ako zverenci Juana Carlosa Garrida profitovali z finančných problémov Mallorcy, keď si takpovediac zadarmo zahrali Európsku ligu.

Villareal začal sezónu vynikajúco, no vyčerpanosť zapríčinila pomalší rozbeh v posledných zápasoch. Práve tento bude pre domácich ideálnou príležitosťou udržať si skvelé tretie miesto v Primera Division aj pred zimnou prestávkou.

Espanyol - Barcelona, 20.00

Sedem zápasov, sedem víťazstiev a päť z nich s čistým kontom. Bilanciu Barcelony nie je potrebné pripomínať, no možno prekvapujúco znie podobná bilancia Espanyolu na domácej pôde.

Aj keď rozpis zápasov bol pre Andulky nepochybne priaznivý, bolo by zlé ich excelentnú formu na Cornella –El Prat pripisovať len šťastiu.

Za posledných 12 mesiacov zverenci Mauricia Pochetinna prehrali len raz v 19 zápasoch na vlastnom ihrisku, úžasná bilancia postavená na 13 čistých kontách, len piatich inkasovaných góloch a zahrňujúca aprílovú bezgólovú remízu práve s Barcou. Čisto matematicky. Espanyol inkasuje doma v priemere každých 6 hodín.

Espanyol má momentálne možno najlepšiu domácu formu vo svojej histórii. No pravdepodobne čelí najlepšiemu tímu v histórii vôbec.

Kľúč úspechu proti Barcelone s určitosťou tkvie vo výbornej defenzíve a taktickej disciplíne a my si myslíme, že Espanyol sa v týchto činnostiach od augusta 2008 náramne zlepšil. Či to však bude stačiť aj na úradujúcich šampiónov nevedno.

Real Sociedad - Valencia, 22.00

Hráči Valencie si mysleli, že pondelňajším zápasom proti Osasune len preplávajú. Nestalo sa tak a teraz čelia ďalšiemu potenciálnemu zosmiešneniu na Anoete proti domácemu San Sebastianu.
Valencia vyhrávala proti Rojillos 2:0 i 3:1 no Carlos Aranda zabezpečil pre hostí z Pamplony cennú remízu 3:3.

Tieto okolnosti môžu na hráčoch Unaia Emery zanechať nemalé stopy, no my  budeme viac veriť hosťom, aj keď trošku neortodoxným spôsobom.

Baskovia vyhrali päť z posledných siedmych zápasov na domácej pôde. S čím však nepočítali sú prehry s rivalmi. Postupne s Atleticom a Bilbaom.

Pre Valenciu tento zápas poskytuje ideálnu šancu dostať sa späť do normálnej a úspešnej línie zápasov proti Barce, Sevilly, Villarealu či Realu Madrid, a samozrejme aj dobrému výkonu v Lige Majstrov na Old Trafford.
Hoci v týchto ťažkých zápasoch nepocítili pocit víťazstva, trošku viery nikdy neuškodí. Valencia by určite rada pocítila návyk zo skvelého začiatku sezóny.

Aj preto veríme hosťom v stávke, polčas/zápas, keďže hráči Los Che vyhrali prvý polčas v zápase v doterajšom priebehu La Ligy už sedemkrát.


Nedeľa


Real Madrid - Sevilla, 21.00

Len štvrtýkrát v tejto sezóne nebudú hrať dva veľkokluby v jednom hracom čase. Uvidíme ako efekt zápasu na Cornella-El Prat ovplyvní hru Realu Madrid.

Len ťažko sa výsledok zápasu z Katalánska nedostane na Santiago Bernabeu pred začiatkom výkopu a aj preto bude ťažké predpovedať bez tejto výhody ako veľmi sa Mourinhovci budú snažiť.

Z tohto dôvodu budeme radšej veriť Sevilly, teda mužstvu, ktoré dokáže poraziť aj najlepšie mužstvá planéty. Navyše proti domácim, ktorí budú pri pravdepodobnom víťazstve Barcelony pod tlakom, sa bude hrať hosťom predsa len uvoľnenejšie.

Zverenci Gregoria Manzana sa ešte stále nevyrovnali s výkyvmi na domácom štadióne Sanchez Pizjuan, no to, že je hra Sevilly v tejto sezóne ako počasie v apríli môže spôsobiť akýkoľvek výsledok.


Ďalšie víkendové analýzy


Premier League
1. Bundesliga