Main Content

Analýzy 18. kola Premier League: Sobotňajší program

sobota, 18. december 2010 01:34 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 18. kola Premier League: Sobotňajší program
Analýzy 18. kola Premier League: Sobotňajší program | zdroj: SITA

Anglická Premier League pokračuje cez víkend kompletným 18. kolom. Novým lídrom tabuľky je po pondelkovom víťazstve nad Londýnskym Arsenalom "Fergusonov" Manchester United, ktorý má dvojbodový náskok pred Manchesterom City a práve pred Arsenalom Londýn. Okrem toho majú "Červení diabli" jeden neodohraný zápas k dobru, čo ešte viac upevňuje ich aktuálnu pozíciu. Pripravili sme pre vás ako tradične analýzu ku všetkým víkendovým zápasom. Nech sa páči...


Sobota


Arsenal - Stoke, 16:00

Arsenal síce na Old Trafford v pondeľňajšej dohrávke 17.kola nebodoval, avšak na Emirates Stadium by so Stoke nemal mať najmenšie problémy. Stoke prehralo až 5 z 8 zápasov na trávnikoch súperov a aj posledná domáca prehra s Blackpoolom neveští nič dobré. Myslíme si, že Gunners svojho súpera rozkúskujú a gólmi ho šetriť nebudú. Ponúkajú sa tipy víťazstvo domácich s handicapom, počet gólov viac ako 2,5, do úvahy prichádza ako strelec gólu Samir Nasri.

Birmingham - Newcastle, 16:00

Birmingham na St.Andrews nie je ľahké poraziť, presvedčili sa o tom aj Chelsea a Tottenham. Plný počet bodov sa za posledného viac ako roka poradilo z Birminghamu odniesť iba Evertonu. Newcastle naposledy odchádzal naprádzno z Boltonu (5:1), aj z West Brom (3:1), na lavičku zasadol preto nový manažér, no ani to hosťom na 3 body v Birminghame neprinesie. Alan Pardew mal s Newcastle fantastický štart, pred domácim publikom zdolal FC Liverpool presvedčivo 3:1. Newcastle už v úvode sezóny zaznamenalo niekoľko pozoruhodných výsledkov aj na trávnikoch súperov, takže The Magpies by aj v Birminghame mohli uchmatnúť bod. Zvíťaziť dokázali na pôde Arsenalu, Evertonu, či West Hamu. Predpokladáme, že súperi si body podelia, Birmingham polovicu zo svojich domácich zápasov remizoval. Z ponuky strelcov vyberáme hosťujúceho Kevina Nolana, gólovo potentný záložník skóroval do siete FC Liverpool už svoj 8.gól sezóny.

Blackburn - West Ham, 16:00

Blackburn začína novú éru, z lavičky sa musel porúčať Sam Allardyce. Čaká ich posledný tím tabuľky West Ham, preto bolo odvolanie manažéra trochu prekvapujúce a mnohí hráči boli touto skutočnosťou sklamaní. To sa nedá povedať o fans Rovers, tí boli správou o odvolaní Allardycea nadšení, pretože štýl hry ich miláčikov s aim nepozdával. Na Rovers by odvolanie Big Sama mohlo zapôsobiť skôr negatívne. West Ham stále vonku v lige nezvíťazil, ale aspoň domácimi víťazstvami nad Wiganom a Manchestrom United v Carling Cupe naznačili svoju silu. Avram Grant body potrebuje a proti rozladenému Blackburnu by sa mu mohlo podariť pripísať si prvé víťazstvo v sezóne na trávniku súpera. West Ham navyše potrebuje body na záchranu.

Liverpool - Fulham, 16.00

FC Liverpool získal doposiaľ na Anfield Road 17 z 24 možných bodov, lepší sú v tomto prípade už len Chelsea a Manchester United. The Reds napriek tomu na nás nepôsobia presvedčivo. Fulham je remízovým kráľom, remizoval až v 10 prípadoch v doterajšom priebehu sezóny, z toho presnú polovicu u súperov. Manažér Mark Hughes je zrejme začarovaný remízami, s pôsobením v uplynulej sezóne na lavičke Citizens má osobný rekord 18 remíz z 35 Premier League zápasov. Liverpool sa bude snažiť zlomiť obranný val hostí, no neraz ani z obrovského tlaku The Reds nič nevyťažia. Fulham až štyrikrát dokázal udržať remízu 0:0, podariť by sa mu to mohlo aj teraz.

Sunderland - Bolton, 13:45

Bolton pri súčasnej forme má na víťazstvo aj na pôde Sunderlandu. Pod vedením Owena Coylea hrajú Wanderers útočný futbal a budú sa snažiť prerušiť domácu neporaziteľnosť The Black Cats. Mužstvo Boltonu má charakter, bojuje do posledných okamihov zápasu, čo potvrdilo aj posledné domáce víťazstvo 2:1 nad Blackburnom, Wanderers rozhodli o 3 bodoch až v 89.minúte, pritom v 87.minúte inkasovali gól na 1:1. Nesporne tento duel je ťažký na tipovanie, Sunderland je na 7.mieste len o 2 body za svojim súperom. Bude to vyrovnaný zápas, v ktorom by mohli mať mierne navrch hostia.

Wigan - Aston Villa, 16:00

Wiganu bude v tomto zápase chýbať kostra mužstva, Roberto Martinez bude v strede poľa postrádať suspendovaného Hendryho Thomasa, zranených Jamesa McCarthyho a Victora Mosesa, otázny je štart Toma Cleverlyho. Pre trest bude chýbať aj zadák Maynor Figueroa. Wigan na tom celkovo nie je najlepšie, nachádza sa v zostupovej zóne a zápas s Aston Villou bude zrejme nad ich sily. Trafiť do čierneho by za hostí mohol Stewart Downing, má na konte už 6 gólov vo všetkých súťažných zápasoch , je najlepším strelcom Villanov a presadil sa aj naposledy s West Brom. Diery v zostave domácich by mohol využiť. Wigan inkasoval na pred vlatným publikom najviac gólov zo všetkých účastníkov Premier League (17).


Nedeľa


West Brom - Wolves, 13:00

Boss domácich Roberto di Matteo si veľa sľubuje od Kamerunčana v službách Baggies Somena Tchoyia. Po hráčovom letnom prestupe do West Brom je jeho najlepším strelcom so 4 gólmi, Tchoyi pritom nie je čistokrvný útočník.

Pre jeho gólové inštinkty však di Matteo uvažuje presun Kamerunčana zo stredovej formácie do útoku, čím by sa hráč častejšie dostával do gólových príležistostí. Wolves sa nepodarilo zvíťaziť pri posledných 8 návštevách na The Hawthorns, myslíme si, že aj tentokrát odídu naprázdno.

Blackpool - Tottenham, 14:30 - ODLOŽENÉ PRE NEVYHOVUJÚCE POČASIE

Ako prvá sa ponúka stávka, že v zápase sa gólovo presadia obe strany. Tottenhamu nerobí strielanie gólov problémy, ale udržať si čisté konto áno, podarilo sa im to doteraz iba jedenkrát zo 17.prípadov. Blackpool v posledných štyroch domácich vystúpeniach strelil vždy po 2 góly, súpermi mu postupne boli Manchester City, West Brom, Everton a Wolves. Tottenham sa neraz so svojimi súpermi gólovo pretekal, keď zoberieme do úvahy dvojgólové zápisy domácich a schopnosť Tottenhamu svojich súperov gólovo prevýšiť, ľahko by z tohto zápasu mohla vzniknúť gólová prestrelka.

Chelsea - Manchester United, 17:00 - ODLOŽENÉ PRE NEVYHOVUJÚCE POČASIE

To najlepšie na koniec. Chelsea má obrovskú šancu zlomiť rekord United v tohtosezónnej neporaziteľnosti. Manchester United má však tiež motiváciu, na Stamford Bridge nezvíťazili od apríla 2002, čo znamená 9 duelov.

Chelsea má momentálne značné problémy, len 6 bodov z posledných 7 zápasov je na obhajcu titulu málo, 4 strelené góly dokresľujú celú situáciu. V poslednom zápase na White Hart Lane naznačili The Blues herné zlepšenie, z Tottenhamu si mohli odniesť nakoniec všetky body, to by však musel Drogba premeniť v nadstavenom čase penaltu. Carlo Ancelotti si veľa sľubuje od návratu Franka Lamparda, ktorý chýbal viac ako tri mesiace pre zranenie, do londýnskeho derby zápasu so Spurs nastúpil v 77.minúte, keď vystriedal Francúza Maloudu. Manchester United zvládol pondeľňajšiu dohrávku 17.kola s Arsenalom na výbornú, gólom Ji-Sung Parka si zabezpečili 3 body a miesto na čele tabuľky. United má v priebežnej tabuľke dvojbodový náskok pred Arsenalom a Manchestrom City, trojbodový pred Chelsea, avšak United majú stále zápas k dobru na pôde Blackpoolu. Sir Alex Ferguson bol v zápase s Gunners spokojný hlavne s defenzívnym prejavom mužstva, podobné predstavenie od Vidica a spol očakáva aj na Stamford Bridge. Ferguson bude spokojný aj s remízou, Ancelotti je ten, kto musí vymyslieť taktiku, ako prekonať defenzívu The Red Devils. Berúc do úvahy fakt, že United remizovali až 6 zo svojich 7 zápasov odohratých vonku, predpokladáme, že aj teraz staví Ferguson všetko na remízovú kartu.


Ďalšie víkendové analýzy


Primera Division
1. Bundesliga