Main Content

Šéf FIFA Sepp Blatter urazil homosexuálov

utorok, 14. december 2010 19:30 | Autor: TASR

Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter urazil homosexuálov, keď sa v súvislosti s pridelením organizácie majstrovstiev sveta v roku 2022 Kataru a tým, že v tejto krajine je homosexualita trestná, smial a nemiestne vtipkoval na ich adresu pri otázke, ako sa majú počas MS zachovať. Informuje o tom portál BBC.

Sedemdesiatštyriročný Blatter spolu s ďalšími členmi Výkonného výboru FIFA na začiatku mesiaca pridelili práve zorganizovať MS 2022 Kataru. To rozhnevalo nielen množstvo futbalových fanúšikov, ktorí sa v prípade Kataru boja obrovského tepla a sterilnej atmosféry, ale aj komunitu homosexuálov. V Katare je totiž homosexualita trestná a hrozí za ňu až päťročné väzenie či bičovanie. Blatter preto od novinárov dostal otázku, čo by odkázal gayom a lesbám, ktorí by chceli šampionát v Katare navštíviť a majú strach z prísnych zákonov. Šéf FIFA sa nahlas rozosmial a potom uviedol: "Poradil by som im, aby sa vyvarovali akýchkoľvek sexuálnych aktivít."

Práve táto reakcia nahnevala homosexuálov po celom svete. "Smiechom vyjadril, že problémom homosexuálov nerozumie," uviedol Ed Connel z asociácie homosexuálnych priaznivcov futbalu a dodal: "Anglická futbalová asociácia tejto problematike rozumie a snaží sa homofóbiu z futbalového prostredia vytesniť, no Sepp Blatter to jednoducho nerieši."

© WEBNOVINY