Main Content

Futbal-LM:Chelsea ustrážila Drogbu,po remíze pozval Mourinho Manciniho na večeru

štvrtok, 27. február 2014 09:05 | Autor: TASR

Istanbul 27. februára (TASR) - Futbalisti Chelsea Londýn v prvom osemfinále Ligy majstrov 2013/2014 uhrali na štadióne Galatasaray Istanbul nádejnú remízu 1:1 do odvety 18. marca na Stamford Bridge. Bez väčších problémov ustrážili bývalého spoluhráča Didiera Drogbu, ktorý práve pre "The Blues" v roku 2012 vystrieľal triumf v LM, ale vedenie stratili v druhom polčase zo štandardnej situácie, po ktorej sa presadil kamerunský stopér Aurelien Chedjou.

Stretnutie bolo aj trénerským duelom domáceho odborníka Roberta Manciniho z Talianska, resp. Portugalčana Joseho Mourinha. Bývalý kouč Manchestru City Mancini dobre pozná anglický futbal a preto sa očakávalo, akú taktiku na Chelsea vytiahne. Pikantným na súboji koučov bol aj fakt, že práve Manciniho nahradil v roku 2008 v Interi Miláno Mourinho, ktorý potom klub priviedol k triumfe v LM v 2010. Búrlivé publikum v Istanbule schladil už v 9. minúte gól španielskeho útočníka Fernanda Torresa, po zlepšenom výkone v druhom dejstve ale nadšene bojujúci domáci vyrovnali a brankár hostí Petr Čech spoluhráčov viackrát podržal dobrým zákrokom a uchránil ich od prehry.

"Napokon je to dobrý výsledok. Na začiatku sme urobili tri či štyri chyby, ale v druhom polčase sme už hrali veľmi dobre. V prvom dejstve sme boli hlboko zatiahnutí, hrali sme s prílišným rešpektom, ale potom som bol veľmi spokojný s druhým polčasom. Dostali sme gól z protiútoku, no v ďalšom priebehu sme mohli okrem vyrovnávajúceho pridať aj ďalší gól. Moji hráči sa snažili odovzdať to najlepšie, ale občas sa nevyhli chybám," hodnotil po zápase Mancini a dodal: "Hajroviča som stiahol dole, hoci nehral zlý zápas, lebo nás tam často prečíslovali. Neľutujem ani, že som Kayu nenasadil od začiatku. Po výkone v druhom polčase sme nabrali sebavedomie. V odvete v Anglicku očakávam tuhý boj a veľmi ťažký zápas. Ale moji hráči už ukázali, čoho sú schopní. Premier League je jedna z najlepších súťaží na svete a Chelsea je jedno z najlepších mužstiev na svete, ale my máme teraz lepšie šance ako pred týmto zápasom, už sa blížia ku číslu 40. Naši fanúšikovia boli fantastickí. Vyhrávame zápasy vďaka ich podpore a len ťažko sa opisuje ich nadšenie." Tréner domácich pridal pre médiá aj "pikošku", že ho Mourinho po zápase pozval na večeru.

Tréner lídra anglickej ligy v hodnotení konštatoval, že výsledok 1:1 je lepší ako 0:0. "Toto je Turecko, Istanbul, Galatasaray. Turecký futbal je veľmi emotívny a my sme hrali proti veľkému klubu, ktorý má veľkých hráčov. Prvý polčas bol náš, mali sme šance rozhodnúť zápas, ale v protiútokoch nám chýbala finálna fáza. Mali sme šance streliť druhý gól, ktorý by duel definitívne rozhodol. V druhom polčase nás tlačili. Majú silných útočníkov a tých podporovala aj ich defenzíva. Stále sme na tom boli dobre, no inkasovali sme po rohovom kope. To by sa mojim hráčom stávať nemalo, nie som z toho šťastný, ale sťažovať sa nebudem. Výsledok nie je úplne fantastický, ale je lepší ako 0:0. Galatasary je skúsené mužstvo, budeme to mať s ním ešte istotne ťažké. Ak nám na Stamford Bridge vytvoria naši fanúšikovia aspoň 10 percent takej atmosféry, ako dnes fanúšikovia pre Galatasaray, budem šťastný."