Main Content

Klopp po výhre v Petrohrade: Boli sme blízko nášho optima

streda, 26. február 2014 08:05 | Autor: TASR

Klopp po výhre v Petrohrade: Boli sme blízko nášho optima
Klopp po výhre v Petrohrade: Boli sme blízko nášho optima | zdroj: © TASR

Petrohrad 26. februára (TASR) - Futbalisti Borussie Dortmund urobili výrazný krok k postupu do štvrťfinále Ligy majstrov 2013/2014, keď v stredajšom úvodnom zápase vyraďovacej fázy zvíťazili na ihrisku Zenitu Petrohrad 4:2.

Do domácej odvety (19. marca) tak zverenci Jürgena Kloppa budú nastupovať v takmer neohroziteľnej pozícii rovnako ako ďalší favoriti osemfinále LM Paríž St. Germain, FC Barcelona či Bayern Mníchov.

"Boli sme blízko nášho optimálneho výkonu. Bez debaty, hrali sme výborne. Aktívne a agresívne sme pristúpili k celému zápasu, čo nie je jednoduché," povedal Klopp, ktorého tím vyťažil okrem vyššej kvality kádra aj zo skutočnosti, že je viac zohratý ako ruský súper. Zenit takmer dva mesiace nehral súťažný duel, tie prípravného charakteru nedokážu mužstvo preveriť po mentálnej stránke. Dôsledkom bol zbabraný vstup a dva bleskové góly. "Boli sme kompaktní a snažili sme sa vynútiť si tlak rýchlym získaním lopty po jej strate. Darilo sa nám to, čím sme nútili hráčov súpera behať bez lopty a strpčili sme im futbal," pridal svoj postreh kapitán finalistu minulého ročníka LM Sebastian Kehl.

Slovenský reprezentant v službách Zenitu Tomáš Hubočan figuroval len na lavičke náhradníkov a iba sa prizeral famóznemu vstupu hostí do zápasu. Už vo 4. minúte sa vrútil do šestnástky Reus, lopta sa s dávkou šťastia odrazila k Mchitarjanovi, ktorý namieril prízemnou strelou k ľavej žrdi - 0:1. O minútu viedli žlto-čierni už o dva góly. Mchitarjanov strieľaný center do vápna sklepol z prvej Grosskreutz a tentoraz Reus presnou strelou k bližšej žrdi skóroval. Vo svižne hranom stretnutí sa Zenit vrátil nakrátko do hry až po zmene strán. V 58. minúte sa dostal do zakončenia Rondon, jeho strelu ešte Weidenfeller vytesnil na žrď, ale dobiehajúci Šatov prestrelil všetky prekážky - 1:2. Už o malú chvíľu po rýchlom brejku z hranice bieleho bodu však dal svoj piaty gól v siedmom stretnutí LM Lewandowski - 1:3. Domáci opäť na moment ožili po premenenej penalte Hulka, ktorý v 69. minúte potrestal faul Pisczeka na Fajzulina. Zenit začal riskovať, hostia čakali na brejky. Už o dve minúty preto po Reusovej nahrávke do šestnástky dal svoj druhý gól v dueli krížnou strelou Lewandowski - 2:4.

"Vo futbale vždy existuje šanca na zvrat. Všetko závisí od toho, aký výkon podáte, nikdy netreba skladať zbrane. Dnešný večer nás nezastihol v dobrej forme, ale do úvahy treba vziať aj kvalitu súpera. Dortmund sa etabloval v európskej špičke a potvrdil, že nehral minulú sezónu vo finále náhodou. Dostali sme rýchle dva góly, ktoré ovplyvnili zápas a zrazili naše šance uspieť na minimum. Oceňujem však, že sme zdvihli hlavy a snažili sa niečo urobiť so skóre, ale Dortmund už bol naštartovaný a trestal naše ďalšie chyby v obrane," vyhlásil kormidelník Petrohradu Luciano Spalletti.