Main Content

BOX: Khan zdolal Maidanu a obhájil majstrovský titul

nedeľa, 12. december 2010 11:30 | Autor: TASR

Britský pästiar Amir Khan obhájil v sobotňajšom súboji s Marcosom Maidanom opasok šampióna v ľahkej welterovej váhovej kategórii verzie WBA, keď svojho súpera zdolal zhodným verdiktom všetkých troch rozhodcov na body (114:111, 114:111 a 113:112).

"Zasiahli ma jeho najlepšie údery a napriek tomu som uspel. Uvedomujem si, že som urobil aj niekoľko chýb, na víťazstvo som sa nadrel. Marcos je kvalitný boxer, moja brada dostala poriadne zabrať. Vďaka patrí aj trénerovi Freddiemu Roachovi, pod jeho vedením sa neustále zlepšujem," nechal sa počuť 23-ročný Khan, pre ktorého to bola v poradí tretia úspešná obhajoba majstrovského titulu získaného v júli 2009. Najťažší moment prišiel pre favorizovaného rodáka z Boltonu v 10. kole, keď ho Argentínčan takmer poslal k zemi. Khan ale dokázal zmobilizovať sily a v záverečných dvoch kolách vyrovnaného zápasu zasypal Maidanu spŕškou tvrdých úderov.

"Myslel som si, že som zvíťazil. V závere som toho pre úspech urobil dosť, ale rozhodcovia prisúdili víťazstvo Khanovi," uviedol Maidana. V neprospech Argentínčana disponujúceho povesťou nebezpečného a niekedy zákerného boxera prehovoril i pokus zasiahnuť súpera počas prerušenia lakťom. Maidana však namiesto toho uštedril úder do hrude rozhodcovi Joeovi Cortezovi, výsledkom bola bodová zrážka. Amir Khan má na konte 24 víťazstiev (z toho 17 K.O.) v 25 zápasoch, iba raz odchádzal z ringu s prehrou. Jeho o štyri roky starší sobotňajší súper má bilanciu 29 víťazstiev (27 K.O.) v 31 dueloch.

© WEBNOVINY