Main Content

Analýzy 15. kola Primera Division: Výber zaujímavých zápasov

sobota, 11. december 2010 12:49 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 15. kola Primera Division: Výber zaujímavých zápasov
Analýzy 15. kola Primera Division: Výber zaujímavých zápasov | zdroj: SITA

Španielská Primera Division pokračuje cez víkend kompletným 15. kolom. Prinášame vám analýzu k vybraným zápasom, ktoré sú podľa nás najzaujímavejšie pre tipujúcich. Pochopiteľne sme nemohli vynechať ani súboje Barcelony a Realu Madrid...


Sobota


Sevilla - Almeria, 20.00

Hádanka okolo mužstva Sevilly sa zdá byť pre Gregoria Manzana poriadne zložitá. Domáce zápasy na Sanchez Pizjuan už tradične majú čo to vysvetľovať.

Predchádzajúci tréner Realu Mallorca zdedil mužstvo plné talentov, no ani Manzano so značnými psychologickými skúsenosťami nedokázal Rojiblancos prinútiť k stopercentnému futbalovému prístupu.

Sevilla v minulom kole prehrala s Villarealom 0:1, keď sa v počas druhého polčasu úmorne snažila o vyrovnanie, avšak neúspešne.

Tri posledné víťazstvá pri tom dosiahla Sevilla minimálne šťastnou cestou. Proti Valencii jej hrala do karát absencia brankárskej jednotky Los Che a červená karta, proti Zaragoze Sevilla rozhodla v nadstavenom čase a mysterióznu penaltu proti Athleticu Bilbao obdržala ako skorý vianočný darček.

Sevillu hrajúcu to, čo od nej každý očakáva sme mohli vidieť len v zápase proti Atleticu Madrid. Zápasy Rojiblancos na domácom Sanchez Pizjuan naháňajú súperom strach a pre slabú formu hostí z Almerie sa očakáva víťazstvo domácich. No na druhej strane sa na tomto štadióne darí hlavne Andalúzanom, teda potenciálne aj Almerii. Za posledné dve sezóny Sevilla vyhrala iba tri zo siedmych regionálnych derby zápasov na domácej pôde.

Almeria vyhrala v doterajšom priebehu sezóny len jedenkrát a pre nového trénera José Lusia Otru bude hlavnou úlohu akékoľvek získanie bodov.

Zápasy Sevilly sú v tejto sezóne bud hop alebo trop. Veríme, že tentokrát Sevilla predvedie koncentrovaný výkon, no proti Almerii, ktorá prešla psychickou hygienou od nového trénera to určite nebude jednoznačný zápas.

Atletico Madrid - Deportivo La Coruňa, 22.00

Práve keď to vyzeralo, že Atletico sa nadychuje k priečkam zabezpečujúcim účasť v Lige Majstrov, prišla herná kríza. Prvá pod vedením Quiqueho Sancheza Floresa.

Colchoneros utrpeli tri prehry v rade za posledných 7 dní, postupne s Espanyolom, Arisom Solúň a Levante. Aj z tohto pohľadu bude zápas pre Atletico proti zverencom Miguela Angela Lotinu dôležitý.
A práve La Coruňa nie je pre domácich tým najšťastnejším súperom na získavanie strateného sebavedomia.

Galijčania v poslednej dobe predvádzajú to, čo možno chceli od začiatku sezóny, naposledy zvíťazili v pondelok s Herculesom 1:0, čím dosiahli 7 paličku v kolonke shut-outov. Depor navyše inkasoval len dvakrát v posledných piatich zápasoch.

Naopak problémy Atletica zdá sa pramenia z náhlych zaváhaní a trémy v zadných radoch, pričom brankár David De Gea, mnohokrát omieľaný v súvislosti s Manchesterom United, nie je výnimkou.
Avšak David má stále len 19 rokov a na to netreba zabúdať.

Otázka ďalšej pôsobnosti Floresa na trénerskej lavičke Atletica je nejasná, hlavne keď si pripomenieme aké turbulencie v tomto klube nastávali po striedavých výsledkoch. V tomto zápase však veríme viac hosťom.


Nedeľa


Real Zaragoza - Real Madrid, 19.00

Zaragoza zobrala Almerii v domácom prostredí naposledy bod a len čas ukáže, akú cenu bude mať, vzhľadom na jej slabé postavenie v ligovom pelotóne.

Každopádne klub z Aragónska si na požadované zlepšenie bude ešte musieť počkať, keďže ho čaká najbližšie  Real Madrid.

Ten v 70 minútach zápasu proti Valencii pôsobil zakríknuto a bolo by opovážlivé myslieť si, že zverenci Josého Mourinha majú ešte stále v hlavách El Clásico. Napokon rozhodol dvoma gólmi  Cristiano Ronaldo, i keď až po vylúčený Davida Albeldu, ktorého druhá žltá spôsobovala odôvodnené pochybnosti. Predtým pôsobil Ronaldo na ihrisku značne anonymne. Momentálne má však v tejto sezóne na konte už presných 16 zásahov, čo je o jeden viac ako Lionel Messi z Barcelony.

Napriek tomuto výkonu, je Madrid späť na nohách a my očakávame, že proti Zaragoze urobí to, čo je potrebné a zvíťazí, aj keď to nebude taký jasný výsledok, aké Real činil približne pred troma týždňami.

Barcelona - Real Sociedad, 21.00

Zastaviť Barcelonu na jej spanilej ceste bude viac ako nadľudská úloha. Dôkazom jej aj posledný zápas v Osasune a pohodlné skóre 0:3.

Zverenci Pepa Guardiolu sa navyše do Pamplony na Reyna de Navarro poriadne nacestovali. Štrajk leteckých kontrolórov odstavil leteckú dopravu, a tak Messi a spol. cestovali približne 450 km vlakom resp. autobusom. Ani to však nebol pri ich momentálnej forme neriešiteľný problém.

Menovanie troch finalistov na získanie Zlatej Lopty 2010 (Xavi, Iniesta, Messi) len potvrdilo dominanciu Barcelony na klubovom fóre. Víťaz tohto prestížneho ocenenie však nebude známy do Janurára, no môžeme predpokladať, že už teraz to u fanúšikov spôsobuje dôvodnú hrdosť. Domáce publikum na Nou Campe nič iné ako ďalšie komfortné víťazstvo proti San Sebastianu očakávať nebude.

Baskovia prídu do Katalánska v relatívne dobrej forme, keď naposledy v lokálnom derby uspeli s rivalom z Bilbaa 2:0.

Čo však potrebujete vedieť, je že San Sebastian ešte mimo domáceho štadióna Anoeta neudržal čisté konto a na pomery Nou Campu sa mu to opäť pravdepodobne nepodarí.


Ďalšie víkendové analýzy


Premier League
1. Bundesliga