Main Content

Keď vám rozhodca pokazí zážitok...

streda, 19. február 2014 13:30 | Autor: Jakub Mihálik

Keď vám rozhodca pokazí zážitok...
Keď vám rozhodca pokazí zážitok... | zdroj: © TASR

Osemfinále Ligy majstrov je po zimnej prestávke opäť tu. V prvý hrací deň hneď spojilo dvoch futbalových gigantov súčasnosti. Napínavosť však skončila prirýchlo.

Komentár Jakub Mihálik

Popri celom tom olympijskom humbuku sme takmer zabudli na to, že včera nás čakal megašláger osemfinále Ligy majstrov. Prakticky dva mesiace sme sa tešili na zápas, v ktorom si mali zmerať dva z najlepších tímov Európy. Majster Španielska, s vicemajstrom Anglicka, najlepšia ofenzíva sveta s druhou najlepšou ofenzívou sveta, klub, zakladajúci si na vlastnej výchove superhviezd s klubom, ktorý vzrušujúcimi nákupmi vyletel medzi futbalovú smotánku. Reklamné slogany, ktoré by vás presvedčili na to, aby ste tento dvojzápas sledovali, je mnoho. 

Aj samotný zápas začal vo vzrušujúcej amosfére. V Európe neúspešní Citizens držali krok s tímom, ktorý ovládol uplynulé desaťročie najprestížnejšej súťaže vo svete futbalu. S Fernandinhom naspäť v zostave barcelonský tím nemal až takú prevahu, aká sa možno očakávala. Bez Aguera naspäť v zostave však dopredu nenapĺňali povesť najlepšieho útoku klubovej scény. Aj tak sme však sledovali zaujímavý, vyrovnaný duel. Až kým...

Až kým neprišiel únik Barcelony, po ktorom zaťahoval Martin Demichelis ručnú brzdu. Penalta. Červená. Dovidenia. Je po zápase. Hlavný rozhodca duelu podľahol okamihu, keď chcel silou-mocou potrestať spáchané zlo (ktoré Demichelis svojim zákrokom spôsobil), no rozohnil sa až tak, že si nevšimol, že zákrok prišiel ešte pred šestnástkou.

City dohrávali v desiatich, čo je zaslúžené, no penalta im zlomila krk. Keď dohrávate v desiatich proti Barcelone, máte problém, či už ste tím najvyššej kvality ako klub z Manchestru (hociktorý z nich), Madridu (hociktorý z nich), Londýna (hociktorý z nich), či Mníchova (len ten jeden).

Opäť sa do popredia derie problém, či je vhodným potrestaním tímu penalta a zároveň automatická červená karta. Dvojnásobný trest láme väzy previneným tímom, ale aj v podstate celý dvojzápas vyraďovacej fázy a futbalové napätie u fanúšikov.

Barcelončania udelili Manchestru dve rany, z ktorých sa už pravdepodobne nepreberú, veď tri góly na Camp Nou nie je ľahké streliť. Škoda, vyzeralo to na jeden z najzaujímavejších duelov za ostatné roky. Takto si ho budeme musieť nájsť inde. Možno už dnes.