Main Content

Kličko sa zranil a sobotňajší súboj s Chisorom odvolal

štvrtok, 9. december 2010 09:30 | Autor: TASR

Očakávaný súboj o titul majstra sveta v ťažkej váhe organizácií WBO a IBF medzi obhajcom titulu Ukrajincom Vladimirom Kličkom a vyzývateľom Britom Dereckom Chisorom, ktorý mal byť na programe v sobotu v nemeckom Mannheime, sa napokon neuskutoční.

Súboj odvolal 34-ročný Vladimír Kličko pre natrhnutý chrbtový sval. "Vladimir odvolal súboj pre natrhnutý sval na chrbte. Je to korektný postup. Zranenie nie je vážne, o 60 dní bude opäť schopný bojovať," skonštatoval v stredu americký poradca mladšieho z bratov Kličkovcov Shelley Finkel. "Dereck je veľmi sklamaný. Nemôže tomu uveriť. Tri - štyri dni pred zápasom je väčšina tvrdej driny odrobená. Bude treba začať odznova," skonštatoval Chisorov promotér Frank Warren. V najbližších dňoch sa očakávajú rozhovory medzi zástupcami oboch boxerov o novom termíne súboja o titul majstra sveta.

Dvadsaťšesťročný rodák zo Zimbabwe Chisora je v profesionálnom ringu od roku 2007 a zvíťazil vo všetkých svojich 14 súbojoch. Tridsaťštyriročný Vladimir Kličko zvíťazil v 55 z 58 súbojov, 49 víťazstiev dosiahol K.O.
© WEBNOVINY